Bine ai venit!
|
| |
A.S.R. Principele Radu, A.S.R. Principesa Sofia a României - Calendar regal 2023 - Curtea Veche Publishing
-30%

Calendar regal 2023

97,30 lei 139,00 lei
Prin rafinamentul prezentării, prin compoziția și cromatica amintind de paginile unui album de artă, Calendarul regal 2023 își invită privitorii într-o plimbare vizuală prin grădinile Castelului de la Săvârșin, punctând în același timp evenimentele care au ritmat aproape un secol și jumătate de existență a Casei Regale a României.

A.S.R. Principele Radu s-a născut la 7 iunie 1960, la Iași, ca fiu al prof. dr. René Duda și al medicului Gabriela Constandache. S-a căsătorit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la 21 septembrie 1996 și a fost învestit cu titlul de Principe al României și Alteță Regală în anul 2005. 

Este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1984, și al Colegiului Național de Apărare, seria a XI-a (2002), cu un doctorat în Științe militare (2006). Din 1974 până în 1999 a avut o carieră artistică în teatru, film și televiziune atât în România, cât și în străinătate. A jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 și 2002, pentru integrarea României în NATO și UE. În 1997–2014, Principele Radu l-a însoțit pe Regele Mihai I în călătoriile lui în România, Europa și SUA.

A fost Reprezentant Special al Guvernelor României 2002–2008, consilier al Regelui Mihai I 2001–2017 și membru al Consiliului Regal (2010–2017). Încă din anul 2001, împreună cu Majestatea Sa Margareta, reprezintă Familia Regală în sute de acțiuni publice anual, în București, în țară și în străinătate. A susținut peste 400 de conferințe despre România în țară și în străinătate și semnează câteva zeci de volume cu tematică regală.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. S-a născut la Atena pe 29 octombrie 1957 și a studiat în Elveţia şi în Marea Britanie, apoi în Statele Unite ale Americii. A urmat cursuri de Arte Frumoase la University of North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, D.C. O lungă perioadă, Principesa Sofia a elaborat şi a expus cu succes lucrări de artă pe ambele maluri ale Atlanticului. În prezent, Alteţa Sa Regală este un fotograf recunoscut la nivel internaţional, care şi-a expus lucrările în Europa şi nu numai. Este laureată a Premiului Internaţional Kotinos pentru Excelenţă în Arta Fotografică (2018), acordat în colaborare cu Philantropy International Organization şi Saned International. 

După căderea comunismului în România, în decembrie 1989, Principesa Sofia a părăsit Statele Unite şi s-a întors la casa Familiei Regale din Elveţia, pentru a-şi ajuta tatăl. A jucat un rol important în consolidarea Secretariatului de la Versoix, alături de sora ei, actualmente Majestatea Sa Margareta. În ianuarie 1990, Principesa Sofia şi Principesa Margareta au păşit pentru prima dată pe pământ românesc. Au descoperit o societate profund marcată de perioada comunistă, astfel că au hotărât să pună bazele Fundaţiei „Principesa Margareta a României“, prin care să susțină proiecte durabile pentru educație, dezvoltarea comunităţii, societăţii civile şi culturii. Principesa Sofia este până în prezent un membru activ al Familiei Regale, completându-şi misiunea cu activitatea profesională de fotograf. În acest scop, a creat un proiect pe termen lung numit „România, o sărbătoare“, care surprinde şi documentează diversitatea ţării din punctul de vedere al culturii, istoriei, mediului înconjurător şi al modului de viaţă din diferite zone. Îşi doreşte crearea unor călătorii vizuale prin România, care să ofere perspective extraordinare asupra unor faţete ale ţării rar întâlnite, atât aici, cât şi în străinătate.

În 1995, călcând pe urmele străbunicii sale, Regina Maria, Principesa Sofia a publicat, la Bucureşti, o carte de poveşti pentru copii, ilustrată de tineri artişti români. Toate veniturile obţinute au fost cedate Fundaţiei pentru proiectele dedicate copiilor. La 18 ianuarie 2015, Principesa Sofia a venit la București, fiind alături de Principesa Moștenitoare la importantele evenimente prin care s-au sărbătorit 25 de ani de la întoarcerea primului membru al Familiei Regale pe pământul țării. În anul 2018, Principesa Sofia s-a mutat în România. 

Mai multe informaţii despre Alteţa Sa Regală şi despre proiectele sale pot fi găsite pe site-ul ei profesional: sophie-de-roumanie-photographie.com

Domeniul Săvârșin este ca tatăl meu, un supravieţuitor. A trecut printr-o mulţime de războaie, prin revoluţii, prin foc și jaf. A rezistat tuturor restriștilor, iar astăzi se înalţă, de un alb imaculat, iluminând o nouă lume – una care, din fericire, nu cunoaște niciuna dintre adevăratele întunecimi, cele ale secolelor trecute.

Majestatea Sa Margareta a României

Săvârșinul pe care Custodele Coroanei l-a recreat este o ilustrare a legământului său faţă de Coroană și faţă de Naţiune. Pentru a ajunge aici, a fost nevoie de iubire, curaj, speranţă, credinţă și înţelegere.

A.S.R. Principele Radu al României

Calendar regal 2023 - Descriere și informații

Ediția Calendarului regal din 2023 continuă tradiția tematică a anilor anteriori și le propune atât pasionaților de istorie, cât și publicului general o suită de imagini din grădinile Castelului de la Săvârșin, acela pe care Majestatea Sa Regele Mihai I îl considera cu adevărat „acasă“: de la vederi ale fațadei castelului din felurite perspective și Micul Pavilion, cea mai veche clădire din parc (1780), până la speciile de flori și arbori care atestă continuitatea și preocuparea generațiilor Familiei Regale a României pentru acest loc, fotografiile au o însemnată valoare istorică și identitară, stând drept mărturie pentru grandoarea și simplitatea care au caracterizat regalitatea românească de-a lungul a aproape un secol și jumătate de existență.


Tipăritură elegantă, aide-mémoire și reper în succesiunea zilelor, calendarul este un cadou pe placul tuturor celor care vibrează în fața frumosului, înțelegând totodată importanța cunoașterii trecutului recent și a păstrării memoriei.


Fiecare lună a anului are dedicată o filă care prezintă o serie de momente din istoria modernă și contemporană petrecute în luna respectivă. Fotografiile au fost realizate de către Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României.

Anul apariției: 2022

Format: 40 × 29 cm

Număr pagini: 24

Fotograf: A.S.R. Principesa Sofia

Autor: A.S.R. Principele Radu

ISBN : 5948492410165