Bine ai venit!
|
| |

Calendar regal 2022

70,00 lei
Prin rafinamentul prezentării, prin compoziția și cromatica amintind de paginile unui album de artă, Calendarul regal 2022 îmbină celebrarea vizuală a regalității românești cu punctarea succintă a evenimentelor care i-au ritmat aproape un secol și jumătate de existență.

A.S.R. Principele Radu s-a născut la 7 iunie 1960, la Iași, ca fiu al prof. dr. René Duda și al medicului Gabriela Constandache. S-a căsătorit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la 21 septembrie 1996 și a fost învestit cu titlul de Principe al României și Alteță Regală în anul 2005. 

Este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1984, și al Colegiului Național de Apărare, seria a XI-a (2002), cu un doctorat în Științe militare (2006). Din 1974 până în 1999 a avut o carieră artistică în teatru, film și televiziune atât în România, cât și în străinătate. A jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 și 2002, pentru integrarea României în NATO și UE. În 1997–2014, Principele Radu l-a însoțit pe Regele Mihai I în călătoriile lui în România, Europa și SUA.

A fost Reprezentant Special al Guvernelor României 2002–2008, consilier al Regelui Mihai I 2001–2017 și membru al Consiliului Regal (2010–2017). Încă din anul 2001, împreună cu Majestatea Sa Margareta, reprezintă Familia Regală în sute de acțiuni publice anual, în București, în țară și în străinătate. A susținut peste 400 de conferințe despre România în țară și în străinătate și semnează câteva zeci de volume cu tematică regală.

O mare parte din influența pe care un Suveran sau o Suverană o are în propria țară se bazează pe legătura organică, profund umană, dintre cetățean și cel care reprezintă, ca persoană, Statul. O anume plămadă de încredere, simpatie, afecțiune, emoție și respect alcătuiește ființa unui monarh și poziția lui publică. [...] Din punct de vedere constituțional, el este un simbol viu.

A.S.R. Principele Radu

Calendar regal 2022 - Descriere și informații

Ediția Calendarului regal din 2022 continuă tradiția tematică a anilor anteriori și le propune atât pasionaților de istorie, cât și publicului general o suită de imagini ale simbolurilor regalității românești: de la Coroana de Oțel a Suveranului și Coroana Reginei Maria la Diadema Reginei Elena și Jilțul Majestății Sale Margareta, acestea au o uriașă valoare istorică și identitară, atestându-i deopotrivă grandoarea și simplitatea.


Tipăritură elegantă, aide-mémoire și reper în succesiunea zilelor, calendarul este un cadou pe placul tuturor celor care vibrează în fața frumosului, înțelegând totodată importanța cunoașterii trecutului recent și a păstrării memoriei.


Fiecare lună a anului are dedicată o filă care prezintă o serie de momente din istoria modernă și contemporană petrecute în luna respectivă. Fotografiile au fost realizate de către Daniel Angelescu, fotograf oficial al Familiei Regale a României.

Anul apariției: 2021

Format: 40 × 29 cm

Număr pagini: 24

Fotograf: Daniel Angelescu

Autor: A.S.R. Principele Radu

ISBN : 5948492410127