Bine ai venit!
|
| |
A.S.R. Principele Radu - Calendar Regal 2024 - Curtea Veche Publishing
-15%

Calendar Regal 2024

118,15 lei 139,00 lei
Calendarul regal 2024 ne invită într-o călătorie vizuală cu Trenul Regal, unul dintre cele mai iubite și admirate simboluri ale statului român. Paginile ne poartă pe urmele evenimentelor care au ritmat un secol și jumătate de regalitate românească.

A.S.R. Principele Radu s-a născut la 7 iunie 1960, la Iași, ca fiu al prof. dr. René Duda și al medicului Gabriela Constandache. S-a căsătorit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la 21 septembrie 1996 și a fost învestit cu titlul de Principe al României și Alteță Regală în anul 2005. 

Este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1984, și al Colegiului Național de Apărare, seria a XI-a (2002), cu un doctorat în Științe militare (2006). Din 1974 până în 1999 a avut o carieră artistică în teatru, film și televiziune atât în România, cât și în străinătate. A jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 și 2002, pentru integrarea României în NATO și UE. În 1997–2014, Principele Radu l-a însoțit pe Regele Mihai I în călătoriile lui în România, Europa și SUA.

A fost Reprezentant Special al Guvernelor României 2002–2008, consilier al Regelui Mihai I 2001–2017 și membru al Consiliului Regal (2010–2017). Încă din anul 2001, împreună cu Majestatea Sa Margareta, reprezintă Familia Regală în sute de acțiuni publice anual, în București, în țară și în străinătate. A susținut peste 400 de conferințe despre România în țară și în străinătate și semnează câteva zeci de volume cu tematică regală.

Ultimii ani au redat societății românești Trenul Regal, folosit în mod simbolic de Familia Regală la mari ocazii: Alba Iulia în 2012 (90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia), ziua de 1 Decembrie (Ziua Națională) ori zilele marilor orașe. Mii de locuitori ai orașelor în care trenul oprește vin cu afecțiune și entuziasm la gară, pentru a‑și arăta simpatia și pentru a trăi momente de mândrie și de frumos.

A.S.R. Principele Radu al României

Trenul Regal a fost construit în anul 1928 și a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari. Fabricat în Italia la solicitarea Statului român, el a ajuns în depourile bucureștene la un an după moartea Regelui. [...] Cu Trenul Regal s‑au efectuat vizite de Stat în țările vecine, s‑au vizitat comunități urbane și rurale. Trenul a fost, de atunci încoace, un mijloc de a face legătura dintre Coroană și comunitățile locale, dar și un simbol al Statului român.

A.S.R. Principele Radu al României

Calendar Regal 2024 - Descriere și informații

Ediția Calendarului regal din 2024 continuă tradiția tematică a anilor anteriori și le propune atât pasionaților de istorie, cât și publicului general o suită de imagini ale Trenului Regal, cel cu care, începând din anul 2012, Familia Regală călătorește anual, refăcând traseele-reper pentru evenimentele care au marcat istoria modernă a României. Atât vederile din Vagonul Sufragerie, cât și cele din diferitele gări în care românii îi întâmpină pe Majestatea Sa Margareta, pe Alteța Sa Regală Principele Radu și pe Alteța Sa Regală Principesa Sofia stau drept mărturie pentru memoria vie a regalității în conștiința poporului român și pentru relația caldă pe care aceasta o întreține cu el, vădindu-i relevanța într-un prezent tot mai văduvit de eleganța unor repere istorice, identitare și morale.

Tipăritură elegantă, aide-mémoire și reper în succesiunea zilelor, calendarul este un cadou potrivit pentru toți cei care vibrează în fața frumosului, înțelegând totodată importanța cunoașterii trecutului recent și a păstrării memoriei.

Fiecare lună a anului are dedicată o filă care prezintă o serie de momente din istoria modernă și contemporană petrecute în luna respectivă. Fotografiile au fost realizate de către Daniel Angelescu, fotograf oficial al Familiei Regale a României.

Anul apariției: 2023

Format: 40 × 29 cm

Număr pagini: 24

Fotograf: Daniel Angelescu

Autor: A.S.R. Principele Radu

ISBN : 5948492410189