Micuţele doamne.
citește un fragment

Colecție: Cărţi pentru copii

Titlu original: Classic Starts: Little Women Retold from the Louisa May Alcott original by Deanna McFadden

Traducător: Alina Panaitov

Copertă: Ilustraţii de Lucy Corvino

Anul apariției: 2014

Număr pagini: 160

Format: 13,50 × 19,00 cm

ISBN: 978-606-588-691-9

Micuţele doamne.

Repovestire după romanul Louisei May Alcott

Autor: Deanna McFadden

Cărţi pentru copii
Stoc epuizat
14,45 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00

 • Cele patru fiice ale doctorului March trebuie să poarte povara unui trai modest, având grijă de mama lor şi de casă în lipsa tatălui, plecat pe front în Războiul Civil American.


  Fiecare dintre surori are câte o pasiune: Amy, cea mai mică dintre fete, este pictoriţa familiei, Beth se pricepe la muzică, Jo este şoarecele de bibliotecă, iar Meg, cocheta, amatoarea de lucruri fine. Pe toate însă le uneşte dragostea pentru mama lor, bunătatea, generozitatea şi dorinţa arzătoare de a-şi îndeplini visurile.


  Tinerele sunt deseori puse în situaţia de a se descurca singure. Dar, cu ajutorul bătrânului domn Laurence şi al nepotului său Laurie, ele reuşesc să treacă peste dificultăţi şi să-şi păstreze încrederea. Comportamentul lor ne arată cum trebuie să înfruntăm provocările vieţii, să ne cântărim deciziile şi, mai ales, să-i ocrotim pe cei dragi.


   


  Asemeni inițiativei generoase și vizionare din anul 1895 când, sub domnia Regelui Carol I și prin efortul folcloristului ­Dumitru Stăncescu și al editorului Carol Müller, a fost pusă ­temelia colecției de carte „Biblioteca pentru toți“, astăzi, Curtea Veche Publishing vine, altruist și inspirat, în ajutorul ­copiilor și tinerilor țării.


  Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri.


  La fel ca primii noștri Suverani, Carol I și Elisabeta, care erau absolut convinși de nevoia de carte pentru prosperitatea națiunii, Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei.


  Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.


   


  Principele Radu al României