Bine ai venit!
|
| |
Ana Andreescu - Minunata aventură - Curtea Veche Publishing
-15%

Minunata aventură

26,20 lei 30,83 lei
O carte cu povești simpatice și amuzante pentru că – nu-i așa? – orice copil poate deveni un personaj de poveste, dacă are cine s-o scrie; educative, pentru că nicio bunică nu se poate abţine de la a da poveţe, fie și indirect.

Ana Andreescu este absolventă din 1973 a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, și-a dedicat aproape întreaga viață scrisului și cărților. A tradus peste 40 de volume din engleză și franceză, la edituri precum Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Vivaldi, Paralela 45. Printre autorii traduși se numără figuri de seamă ale literaturii universale, ca John Updike, François Mauriac, Michael Cunningham sau Edward Said.

Este autoarea volumelor Arta cărții (apărută în trei ediții, ce-a de-a treia la Editura Capitel, în 2006), Cartea de colecție (Meridiane, 2000), Cartea românească în veacul al XVIII-lea (Vremea, 2004). Debutează în 2010 în literatura pentru copii cu volumul Începutul călătoriei (Coresi). Minunata aventură este inspirată din viața „aventuroasă“ de bunică. 

O carte pentru cei mari și cei mici, numai bună de citit seara, la ora poveștilor.

Luminiţa Corneanu

Minunata aventură - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 8-14 ani


Primul care a traversat grădina, ieșind de după casă și ascunzându-se în spatele chioșcului, a fost Giani. Andrei l-a urmat după un minut. Apoi… cursa îndărăt. Cei doi alergau tupilându-se și furișându- se, voiau să fie umbre nevăzute care trec repede ca fulgerul dintr-un loc într-altul. Să nu fie văzuţi. Dar, mai ales, să fie căutaţi… Căutaţi de Bunica – precis era îngrijorată de dispariţia lor! Numai că, surpriză! La următoarea traversare a grădinii, cei doi au făcut ochii mari de uimire. Bunica nu mai era în balansoar.


Andrei și Elena, doi copii care, firește, mai fac și năzbâtii. Domnul Arici, domnul Cârtiţă, domnul Bursuc, elful de grădină Vava, pisica Meme și porumbelul Puiuţ, mami, tati, Buna și Bunul, iată un microunivers domestic, pus în pagină cu tandreţe de bunică și ochi de scriitoare.

Anul apariției: 2015

Format: 21 x 21 cm

Număr pagini: 96

Ilustrații: Georgeta Gherghinoiu

Autor: Ana Andreescu

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-851-7