Bine ai venit!
|
| |
Maria Cristina Țilică - Iacării acrobați - Curtea Veche Publishing
-10%

Iacării acrobați

Aripi românești
31,50 lei 35,00 lei
Cine sunt cei care sfidează înălţimile şi uimesc la spectacolele aviatice? De câtă muncă şi dăruire e nevoie pentru uluitoarele acrobaţii care redesenează cerul? Ne-o spun chiar ei, Iacării Acrobați, membrii singurei echipe independente de acrobație aeriană din România.

Licențiată în comunicare și relații publice, la București, și în psihologie și jurnalism, la Iași, Maria Cristina Țilică lucrează de peste 14 ani ca producător și ca realizator de emisiuni, de reportaje și de documentare la Televiziunea Română. Printre documentarele artistice pe care le-a realizat sunt și cele despre Iacării Acrobați ai României, despre elicopterele Forțelor Navale și despre scafandrii de luptă ai României. A primit numeroase premii și distincții din partea unor prestigioase instituții din țară și din străinătate, atât pentru documentare, cât și pentru reportajele, emisiunile și scurt-metrajele sale.

Iacării acrobați - Descriere și informații

Pentru aceşti maeştri ai aerului, perfecţiunea şi precizia absolută sunt deopotrivă năzuinţe și condiţii ale supravieţuirii. La originea neobişnuitului lor curaj e o cauză uşor de bănuit: fascinaţia pentru zbor. Însoţită în permanenţă, desigur, de multă adrenalină şi de vuietul acelui pericol care pândeşte orice clipă de neatenţie.


Povestea lor este una a iniţierii, a visurilor împlinite, dar şi una a sacrificiilor necesare atingerii idealurilor. Aripile lor: Yak-52 TW, fabricate în România. Deviza lor: Totul pentru zbor! Totul pentru acest vechi vis al umanităţii pe care, cu multă îndrăzneală, l-au transformat într-o adevărată artă.


Povestea Iacărilor Acrobați are două dimensiuni. Una personală, aceea a traseului iniţiatic pe care membrii grupului l-au parcurs de la descoperirea aspiraţiilor legate de zbor până la împlinirea acestora. Cealaltă dimensiune constă în descrierea motoarelor şi a elicelor Yak-urilor 52 TW, avioanele de producţie românească pe care le pilotează, dar şi în descrierea măiestriei necesare zborului acrobatic în formație. În plus, fotografiile realizate la spectacolele aviatice, care întregesc povestea, demonstrează cât de spectaculoasă este arta acrobațiilor aeriene.

Anul apariției: 2017

Format: 22.0 x 22.0 cm

Număr pagini: 156

Autor: Maria Cristina Țilică

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-958-3