Bine ai venit!
|
| |
Anca Stuparu - Povestirile unor școlari zvăpăiați - Curtea Veche Publishing
-10%

Povestirile unor școlari zvăpăiați

Amintiri pandemice
36,00 lei 40,00 lei
Prin această carte te reîntorci puțin în copilărie, retrăiești amintiri, râzi, plângi. E o ocazie prin care timpul este adus înapoi, măcar puțin.
Anca Stuparu s-a născut la Lugoj în 1974. Din 1989 locuiește la New York, unde profesează medicina.

În anul 2018 a publicat la Editura Brumar din Timișoara volumul de poezie bilingv De pe alt mal / From Another Shore, împreună cu medicul sculptor Emil Silberman. Poeziile sale au fost traduse în engleză, germană, spaniolă, arabă și uzbecă. Publică în reviste literare din România (OrizontMatricea RomâneascăScrisul Românesc), Canada (Observatorul, la Toronto), Spania (Orizontul Românesc), Liban, Uzbekistan (Kitob dunyosi [Cartea lumii], în traducerea poetei Xosiyat Rustamova), Columbia (La Urraka, în traducerea poetului Juan Carlos Céspedes Acosta) și a fost invitată de-a lungul timpului la emisiuni literare de radio, televiziune și online, precum Românii de pretutindeni (Radio România Actualități, realizatoare Luminița Voinea), Poezie și creație (Muzeul Național al Literaturii Române, realizatoare Loreta Popa, unde a participat împreună cu artista Marie Christine Katz) sau Gândul Exclusiv (realizatoare Mara Răducanu, participare, de asemenea, împreună cu Marie Christine Katz).

În anul 2019 s-a alăturat misiunii umanitare din Spanish Town, Jamaica, condusă de medicul newyorkez Reginald Hughes în calitate de ambasador cultural. În 2020, împreună cu foștii colegi de școală generală, a publicat la Curtea Veche Publishing volumul Povestirile unor școlari zvăpăiați. Amintiri pandemice. Tot în 2020, în luna mai, adică în plină pandemie, și-a deschis un cabinet privat, colaborând de atunci cu NYC Health and Hospitals, Montefiore Medical Center și EMU Health. Din același an este membră a mișcării literare Poetas del Mundo. În 2022 editura germană Pop Verlag i-a publicat volumul de poezie bilingv româno-german Legea apei / Das Gesetz des Wassers, o colaborare cu artista americană Marie Christine Katz, ale cărei lucrări însoțesc poemele. Cartea s-a regăsit în selecția editurii pentru Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt din același an, unde ambele autoare și-au prezentat poemele, respectiv lucrările artistice.

Împreună cu poetul taiwanez Li Kuei-hsien, a editat volumul bilingv mandarin-englez al poetului medic Adrian Sângeorzan intitulat Masked World [Lume mascată]. Poeziile semnate de Anca Stuparu sunt incluse în antologia bilingvă a lui Daniel Ioniță, Romanian Poetry from Its Origins to the Present Poezia românească de la origini și până în prezent

Foto © Richard Wayne

Parcă am trăit din nou copilăria! Totul era foarte simplu și frumos.

Adina Bornuz

Ce vremuri, ce copilărie frumoasă am avut! M-am simțit acolo, prezent în poveste.

Alin Milutinovici

Povestirile unor școlari zvăpăiați - Descriere și informații

O carte despre niște vremuri foarte frumoase, petrecute în plină perioadă comunistă, chiar dacă atunci unii dintre cei care le trăiau nu realizau. Aceste amintiri adunate de la școlarii zburdalnici de-atunci și adulții de azi au rezultat o poveste extraordinară despre prezent și despre trecut, completată de fotografii grăitoare.

Anul apariției: 2020

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 132

Autor: Anca Stuparu

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0795-5

Povestirile unor școlari zvăpăiați - Cărți asemănătoare