Bine ai venit!
|
| |
Emily Oster - Carte de parenting-Familia ca o firmă - Curtea Veche Publishing
-30%

Carte de parenting-Familia ca o firmă

Un ghid de management pentru primii ani ai copilului
52,50 lei 75,00 lei
După succesul obținut cu O sarcină mai ușoară și Fițuici de parenting, Emily Oster vine din nou în ajutorul părinților care caută cele mai logice și mai puțin stresante răspunsuri la întrebări despre grădiniță, școală și activități de care să se bucure întreaga familie.
EMILY OSTER (n. 1980) este economistă de origine americană. După ce și-a obținut masteratul și doctoratul în economie la Harvard, a devenit profesoară la University of Chicago Booth School of Business, iar în prezent predă la Brown University. Pe plan academic, principalele domenii pe care le abordează sunt statistica și economia medicală. Dincolo de preocupările academice, Emily Oster a devenit cunoscută pentru încercarea de a revoluționa domeniul medical din punct de vedere statistic, de a combate stereotipurile de gen și pe cele privitoare la normele sanitare. Printre cărțile pe care le semnează se numără și bestsellerele O sarcină mai ușoară și Fițuici de parenting, apărute la Curtea Veche Publishing (2021).

În 2007, Oster a susținut o conferință TED, iar articolele sale au fost publicate în The New York Times, The Wall Street Journal, Forbes și Esquire. Este căsătorită și are doi copii.

Multe dintre proiectele lui Oster au în spate o viziune globală: datele ne folosesc atunci când vrem să luăm decizii, inclusiv ce să le gătim copiilor sau dacă să îi trimitem la școală în timpul unei epidemii. Noua ei carte este o odă dedicată felului riguros în care ajungem să luăm cele mai bune hotărâri.

The Atlantic

O lucrare de specialitate pentru părinții care vor să deprindă cele mai bune obiceiuri pentru rezolvarea sarcinilor de zi cu zi.

The Washington Post

Ghidul prin care îi trasăm copilului, mai bine și cu mai puțin stres, o cale spre obiceiuri sănătoase și o viață de succes.

Time

Oster își folosește experiența de viață și profesională ca să ne arate că logica din economie – arta de a lua o decizie, în ciuda constrângerilor – ne poate învăța multe despre transformarea greutăților în avantaje.

The Washington Free Beacon

În acest ghid practic, Oster le oferă părinților o mulțime de sfaturi raționale, ca să se descurce dinainte de grădiniță și până la gimnaziu.

Publishers Weekly

Emily Oster aprofundează date despre problemele părinților, spulberă orice confuzie și ne pune la dispoziție idei care să ne ajute să hotărâm ce e mai bine pentru noi și pentru copiii noștri.

Good Morning America

Oster spune despre sine că este o tocilară pasionată de statistici, o inamică a statu-quoului și o luptătoare împotriva celor puși pe învinuit, toate pentru că vrea să le arate părinților ce are sens și ce nu.

The New York Times Book Review

Cu ajutorul lui Oster, în loc să se teamă de următorii pași ca părinți, cititorii acceptă provocarea și chiar o întâmpină cu bucurie.

Booklist

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte de parenting-Familia ca o firmă - Descriere și informații

Mamă a doi copii, economistă și profesoară, Oster a descoperit că, pentru a petrece mai mult timp împreună, o familie are nevoie de un „tablou de ansamblu“ și de colaborare. Cu ajutorul datelor și al studiilor de specialitate, ea stabilește câteva principii inspirate de business și le adaptează la viața de familie. Întrebări precum „Când ne dăm copiii la școală?“, „Oare ar trebui să se apuce de un sport?“, „Cum să facem să fie mai fericiți și să aibă încredere în ei?“ își găsesc răspunsul în Familia ca o firmă.

Anul apariției: 2024

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 392

Traducere: Maria Ilaria Dosei

Autor: Emily Oster

Titlu original: The Family Firm

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1667-4