Bine ai venit!
|
| |
Tania Zamorsky, Jamel Akib, Bram Stoker - Dracula - Curtea Veche Publishing
-25%

Dracula

Repovestire după romanul lui Bram Stoker
11,25 lei 15,00 lei
Contele Dracula ajunge la Londra şi dezlănţuie un val de nenorociri. Dracula e vampir! Şi e necruţător.

Tania Zamorsky este autoare a șase adaptări de cărți pentru copii. Fostă avocată, Tania obișnuia să petreacă mult timp scriind. 

Lucrând acum în relații publice și comunicare, ea se ocupă de comunicate de presă și articole.

Abraham „Bram” Stoker (n. 8 noiembrie 1847) a fost un scriitor irlandez, cunoscut în primul rând pentru romanul Dracula. A studiat la Trinity College pe care l-a absolvit cu o diplomă în matematică. În timp ce muncea ca funcționar la castelul din Dublin, și-a început activitatea ca scriitor, fiind critic de teatru la ziarul local Dublin Evening Mail. Prima sa lucrare importantă a apărut în 1876, The Duties of Clerks of Petty Sessions in Ireland, o carte de non-ficțiune care a rămas până în prezent o operă de referință. Bram Stoker a scris 13 romane, o serie de nuvele incluse în trei colecții și de asemenea, mai multe povestiri.

Stoker nu a călătorit niciodată în estul Europei, locul în care se desfășoară acțiunea romanului Dracula, însă timp de șapte ani s-a dedicat unui studiu intens de cercetare a folclorului european și a poveștilor mitologice cu vampiri. Poveștile misterioase ale Carpaților au ajutat la crearea peisajului horror din roman.

Dracula - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 8-14 ani

Jonathan Harker, un foarte tânăr avocat englez, venit în Transilvania să pună la punct nişte afaceri cu un conte excentric, este prins în vârtejul unor întâmplări bizare.

Peisajul e straniu, castelul în care e găzduit pare bântuit de duhuri, iar gazda, contele Dracula, are o paloare morbidă, buzele roşii şi dinţii ca de fiară şi, de cum se anunţă zorii, dispare fără urmă. Din oaspete, Jonathan devine prizonierul contelui, dar acesta nu e decât începutul.

Contele Dracula ajunge la Londra şi dezlănţuie un val de nenorociri. Dracula e vampir! Şi e necruţător. Iar împotriva lui se hotărăsc să lupte toţi prietenii lui Jonathan, pornind o teribilă cursă contra cronometru, mai întâi prin cimitirele şi prin casele părăsite ale Londrei. Apoi în ţinuturile transilvane ale odiosului personaj. Care sunt, pe lângă credinţă, stăruinţă şi inteligenţă, mijloacele prin care Dracula poate fi învins o dată pentru totdeauna?

Anul apariției: 2017

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 160

Ilustrații: Jamel Akib

Traducere: Ana Maria Datcu

Autor: Bram Stoker, Tania Zamorsky

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-824-1