Bine ai venit!
|
| |
Dalai Lama - Despre bunătatea inimii - Curtea Veche Publishing
-15%

Despre bunătatea inimii

O perspectivă budistă asupra învățăturilor lui Iisus
46,75 lei 55,00 lei
Prin intermediul acestor dialoguri, Dalai Lama ne ajută să redescoperim semnificațiile și forța extraordinară a tradiției creștine.

Tenzin Gyatso, al 14‑lea Dalai Lama, este liderul spiritual al poporului tibetan. S‑a născut pe 6 iulie 1935 în Taktser, un sătuc din nord‑estul Tibetului. La vârsta de doi ani, a fost recunoscut drept reîncarnarea predecesorului său, al 13‑lea Dalai Lama, fiind, prin urmare, încarnarea lui Avalokiteshvara, Buddha al Compasiunii. La vârsta de patru ani şi jumătate a fost adus la Lhasa şi instalat pe tron în calitate de şef suprem al Tibetului. Şi‑a început educaţia monahală la vârsta de șase ani şi a obţinut doctoratul în filozofie budistă la vârsta de 23 de ani.

În 1950, la un an după invadarea Tibetului de către China, a fost chemat să‑şi asume puterea politică. Patru ani mai târziu, a mers la Beijing pentru negocieri de pace cu liderii chinezi. În cele din urmă, în 1959, după invazia trupelor chineze în Lhasa, a fost forţat să plece în exil. De atunci, trăieşte în Dharamsala, în nordul Indiei, acolo unde se află sediul puterii administrative tibetane.

De‑a lungul timpului, Sanctitatea Sa Dalai Lama a întreprins călătorii în peste 60 de ţări şi a purtat dialoguri la cel mai înalt nivel cu lideri ai lumii politice, lideri religioşi, dar şi cu personalităţi ale lumii culturale şi ştiinţifice, pledând de fiecare dată pentru iubire, nonviolenţă, compasiune şi ecumenism. În semn de recunoaştere a neobositei sale strădanii, în 1989 i‑a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace. În martie 2011, Sanctitatea Sa a anunţat că se retrage din funcţia politică în favoarea unui reprezentant ales democratic, rămânând însă liderul spiritual al tibetanilor. 

O carte sensibilă, de o înțelepciune profundă.

Parabola

O bucurie pentru suflet, de care să ne apropiem și pe care s-o citim cu reverență și deschidere spre rugăciune.

New Age Retailer

Modelează elementele de bază pentru un dialog interreligios semnificativ.

Tricycle: The Buddhist Review

Un experiment curajos, plin de succes. Dacă ești pasionat de literatura comparată, atunci cartea aceasta este pentru tine.

Turning Wheel

Un comentariu tulburător și revelator asupra Evangheliilor.

Booklist

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Despre bunătatea inimii - Descriere și informații

În acest volum de referință atât pentru creștini, cât și pentru budiști, Dalai Lama ne prezintă viziunea sa profundă asupra învățăturilor lui Iisus, făcând comentarii revelatoare asupra unor pasaje bine cunoscute din Evanghelii.


Predica de pe munte, Schimbarea la față sau Învierea sunt privite, astfel, într-o lumină nouă, deschise unor percepții neașteptate. Trasând paralele între viața și învățăturile lui Iisus și ale lui Buddha, Sfinția Sa transmite un mesaj de afirmare profundă a sacrului și a armoniei între toate religiile, refuzând însă noțiunea unei credințe unice, universale.

Anul apariției: 2022

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 368

Traducere: Constantin Dumitru-Palcus

Autor: Dalai Lama

Titlu original: The Good Heart. A Buddhist Perspective on the Teachings of Jesus

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1191-4