Bine ai venit!
|
| |
Kristin Neff - Ebook Compasiunea de sine - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Compasiunea de sine

Fii bun cu tine însuți și scapă de autocritică
Într-o societate în care presiunea perfecțiunii și a performanței ne apasă constant, atitudinea autocritică ajunge să fie la ordinea zilei. Antidotul? Compasiunea de sine.
KRISTIN NEFF este profesoară asociată de psihologie educațională la University of Texas din Austin. A studiat dezvoltarea morală și dezvoltarea conceptului de sine, și-a susținut doctoratul la University of California din Berkeley și a făcut studii postdoctorale la University of Denver. În timpul studiilor postdoctorale a făcut cercetări de pionierat privind compasiunea de sine – un concept central al psihologiei budiste – și a alcătuit o scală pentru măsurarea acesteia. Împreună cu colegul ei Chris Germer, a dezvoltat un program de instruire susținut empiric, denumit „Mindful Self-Compassion“, care este predat de mii de formatori în întreaga lume. Pentru mai multe articole, tehnici și informații despre compasiunea de sine, vizitează self-compassion.org.

Un prieten pe care îl pot purta cu sine toți cititorii – mai ales femeile, dar nu numai –, care trebuie să învețe că regula de aur funcționează numai dacă e reversibilă: trebuie să învățăm să ne tratăm pe noi înșine la fel de bine pe cât vrem să-i tratăm pe ceilalți.

Gloria Steinem

Un plan original și accesibil pentru îmbunătățirea calității vieții.

Mihály Csíkszentmihályi

O lectură transformatoare.

Brené Brown

Principiile budiste devin accesibile prin tonul plin de compasiune al lui Neff și practice prin intermediul exercițiilor propuse.

Publishers Weekly

În această carte profund personală și extrem de aplicată, Kristin Neff duce studiul compasiunii de sine la un alt nivel. Compasiunea de sine ne oferă o cale eliberatoare, pe care putem să începem să o urmăm chiar din punctul unde suntem.

Sharon Salzberg

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Compasiunea de sine - Descriere și informații

Când vine vorba să facem față emoțiilor negative sau nedorite, compasiunea de sine este un atu din mai multe puncte de vedere. Spre deosebire de stima de sine, ea nu ne pune condiții, ci ne ajută să ne prețuim ca oameni pur și simplu, învățându-ne să ne conștientizăm și să ne controlăm propriile stări și sentimente. Astfel cultivată, ea devine o formă remarcabilă a inteligenței emoționale.

Cum se dezvoltă? Prin antrenamentul minții, deprinzându-ne să ne raportăm la experiențele comune tuturor oamenilor și arătându-ne bunătate nouă înșine. Kristin Neff și-a dedicat cariera cercetării compasiunii de sine și ne pune la îndemână puterea ei vindecătoare, atât în relația cu sine, cât și cu ceilalți, fie ei prieteni, copii sau parteneri de cuplu. Ca să facem față lumii cu blândețe și umor.

Anul apariției: 2024

Format: e-book

Traducere: Oana Dorobanțu

Autor: Kristin Neff

Titlu original: Self-Compassion: The Proven Power of Being Kind to Yourself

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1620-9