Bine ai venit!
|
| |
Yongey Mingyur Rinpoche, Eric Swanson - Carte dezvoltare personală-Bucuria de a trăi - Curtea Veche Publishing
-25%

Carte dezvoltare personală-Bucuria de a trăi

26,25 lei 35,00 lei
Toată lumea doreşte să aibă o viaţă plină de bucurii şi de satisfacţii! Unii aleg calea ştiinţei, alţii îmbrăţişează religia şi practica spirituală. Dar oare aceste două abordări se exclud în mod necesar?

Născut în 1975 la Nubri, Nepal, Yongey Mingyur Rinpoche este o stea în ascensiune în cadrul noii generații de maeștri budiști instruiți în afara Tibetului. Foarte priceput în disciplinele practice și filozofice ale vechii tradiții a budismului tibetan, este și surprinzător de familiarizat cu subiectele practice și teoretice și cu detaliile culturii moderne.

A predat aproape un deceniu în toată lumea, s-a întâlnit și a vorbit cu mulți savanți renumiți, dar și cu oameni obișnuiți dornici de a se ridica deasupra suferințelor inerente condiției umane și de a dobândi o stare de fericire permanentă. Poveștile sale adevărate, uneori comice, despre propriile dificultăți l-au făcut să fie îndrăgit de mii de elevi budiști sau nonbudiști din întreaga lume.

Eric este un economist recunoscut la nivel mondial, cu o pasiune pentru analiza celor mai eficiente modalități de utilizare a datelor pentru dezvoltare. A fost membru original al grupului inter-agenții și de experți pentru obiectivele de dezvoltare ale mileniului. În calitate de consilier principal și manager de programe al Grupului de date pentru dezvoltare al Băncii Mondiale, el a fost responsabil cu indicatorii mondiali de dezvoltare și monitorizarea globală, a fost redactor-director al Indicatorilor mondiali de dezvoltare și Atlasul dezvoltării globale și a gestionat producția principalelor baze de date statistice ale băncii. În calitate de membru al echipei de conducere superioară, a fost un reprezentant expert în numeroase comitete internaționale și grupuri de lucru la nivel înalt.

Mingyur Rinpoche evidenţiază legătura esenţială dintre budism şi fizica şi neuroştiinţa contemporane. Prin cultivarea gândurilor pozitive, cum ar fi cele legate de iubire şi de compasiune, şi prin transformarea capacităţii noastre mintale limitate într-o libertate infinită putem să atingem claritatea minţii şi a cunoaşterii — adevărata fericire. Citiţi această carte!

Richard Gere

O carte fascinantă, bine documentată şi uşor de citit.

Buddhadharma

O admirabilă sinteză a budismului în conexiune cu ştiinţa modernă, cartea lui Yongey Mingyur Rinpoche este un punct de cotitură în dezvoltarea neuroştiinţei contemplative... o lectură absolut necesară pentru toţi cei interesaţi de cauzele şi de consecinţele fericirii.

Richard J. Davidson, profesor de psihologie şi psihiatrie, Universitatea din Wisconsin-Madison

Carte dezvoltare personală-Bucuria de a trăi - Descriere și informații

Un studiu recent referitor la efectele meditaţiei asupra creierului a descoperit că, atunci când subiectul începe să mediteze, activitatea neuronală dintr-o anumită zonă, presupusă a avea legătură cu starea de fericire, s-a intensificat într-o incredibilă proporţie de 700%!

Subiectul în cauză era călugărul budist Yongey Mingyur Rinpoche, căruia i-a fost atribuită, în revistele Time şi National Geographic, calitatea de „cel mai fericit om de pe pământ“.

Bucuria de a trăi pune bazele ştiinţifice ale capacităţii noastre de a atinge iluminarea. Yongey Mingyur Rinpoche dezvăluie secretele ştiinţei meditaţiei, într-un ghid practic care vă ajută să vă recuperaţi echilibrul interior şi să descoperiţi capacităţile infinite ale minţii. Tehnicile din volumul de faţă vă vor permite să vă analizaţi trăirile, gândurile şi sentimentele şi să descoperiţi ce trebuie să faceţi pentru a fi fericiţi.


Datorită capacităţii sale extraordinare de a prezenta străvechea înţelepciune a Tibetului într-o manieră nouă şi atractivă, Yongey Mingyur Rinpoche este unul dintre cei mai îndrăgiţi maeştri budişti ai zilelor noastre. Învăţăturile sale, bazate atât pe experienţe personale, cât şi pe cercetările ştiinţifice moderne, pun în evidenţă avantajele spirituale şi fiziologice ale meditaţiei. Yongey Mingyur Rinpoche este fondatorul comunităţii de meditaţie Tergar, o reţea globală de centre de meditaţie budistă.

Eric Swanson s-a convertit la budism în 1995 şi, după câţiva ani de studiu al budismului tibetan, a scris mai multe volume de ficţiune şi de nonficţiune despre transformarea lui spirituală. Cărţile sale au fost publicate în întreaga lume, fiind traduse în 20 de limbi.

Anul apariției: 2017

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 368

Ediția: a III-a

Traducere: Simona Toroscai

Autor: Yongey Mingyur Rinpoche, Eric Swanson

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0007-9