Bine ai venit!
|
| |
Loredana Groza - Sentimente - Curtea Veche Publishing
-10%

Sentimente

31,50 lei 35,00 lei
”Sentimente” este o privire intimă și foarte emotionantă în familia și copilăria artistei cu cea mai spectaculoasă carieră în muzica românească, Loredana.

Loredana Groza Boncea (n. 10 iunie 1970, Onești, județul Bacău) este o cântăreață de muzică ușoară din România, actriță, compozitoare, prezentatoare TV, autoare, dansatoare, antrenoare în show-ul muzical Vocea României în primele 7 sezoane, precum și imaginea unor produse cosmetice.

Și-a început cariera la Onești. Albumul său de debut „Bună seara, iubito”, a fost lansat în 1988, piesa cu același nume fiind una din cele mai cunoscute piese ale ei.

În 2002, inspirată de succesul albumului Agurida, Loredana decide să reinterpreteze melodii din perioada interbelică, care fac parte din albumul live Zaraza–vânzătoarea de plăceri lansat în decembrie 2002.

În 2006, a fost gazda MTV Romania Awards. În 2007 a cântat în deschiderea concertului lui George Michael de la București. În 2008 joacă rolul Rodiei în „Inimă de țigan” și „Regina” și realizează piesa „Tzuki”, în al cărei videoclip o imită pe Madonna din videoclipul Hung Up. În 2009 lansează albumul Sundance, înregistrat în Statele Unite, care abordează genurile o fuziune între pop, electro, dance și rock și care este primul album al Loredanei în limba engleză.

În 2010 lansează piesa brit-pop „Rain, Rain” La sfârșitul anului lansează Iubi Land, compus din 12 cântece de inspirație folclorică, concertul de promovare al acestui album fiind filmat în 3D.

În 2012 lansează piesa "Apa" alături de Cabron care are un mare succes, fiind multe luni cea mai difuzată piesă la radio. În toamna aceluiași an susține la Sala Palatului concertul intitulat "Dragoste" În 2013 câștigă premiul Radio România pentru Artistul Anului. Susține la Sala Palatului concertul sold out "Magic". În 2014 urmează un nou mare concert la Sala palatului "Reveria". Apoi un turneu național în cele mai importante orașe ale țării. În 2015 concertul la sala palatului pentru a 4-a oară consecutiv "Imaginarium" și încă un turneu național. Tot în 2015 lansează albumul "Imaginarium" pe care include piese noi precum "A ta mireasă", "Venus și marte", "Miroși a dragoste". În 2016, pentru a 5-a dată consecutiv, susține la Sala Palatului concertul "Sentimente" și lansează în premieră piesa "Ziua de azi". În 2017 susține concertul "Ador" la Sala Palatului, fiind sold out. În 2018 și 2019 joacă în musical-urile "Mamma Mia" și "We will rock you", susținute prin toată țara, interpretând rolurile Dona Sheridan (în "Mamma Mia") și Killer Queen (în "We will rock you").

Sentimente - Descriere și informații

La 30 de ani de la câștigarea marelui trofeu la Festivalul de la Mamaia, familia și prietenii apropiați ai Loredanei povestesc în premieră absolută cum se vedeau din perspectiva lor întâmplările prin care trecea, pe atunci, cea mai tânără câștigătoare la marile concursuri de talente din muzica românească.

Sentimente” își va surprinde cititorii nu doar cu detalii din familia Loredanei (tatăl a plecat în Libia ca să câștige mai multi bani pentru familie, discutiile in contradictoriu ale Loredanei cu mama ei pentru o meserie în lumea artistică), ci și cu o radiografie indirectă a industriei entertainmentului din anii 80 (cu cenzura, deplasarile în străinatăte la festivalurile țărilor tovarășe și prietene, stadioane întregi de spectatori).

Pentru un cititor de 40+ ani, ”Sentimente” este și o incursiune inedită în propria copilărie (practica școlară, jocurile pe scara blocului, excursiile cu ONT-ul ), iar pentru ”millennials” este o poveste reală despre cum poți deveni unul dintre cei mai mari artiști ai României, despre efortul din spatele celebrității si despre cât de multă putere îți trebuie să înfrunți etichetele pe care ți le pun oamenii când tu îți dorești din tot sufletul să fii diferit. ”E ca un sport de performanță, trebuie să te antrenezi zi de zi”, spune Loredana (cântăreață, actriță, compozitoare) - când vorbește despre cariera ei care se întinde pe mai bine de 30 ani, cu sute de mii de difuzări la radio, mii de concerte, sute de ore de emisiuni tv, zeci de filme, albume vândute în milioane de exemplare și unele dintre cele mai mari hituri din muzica românească.

Anul apariției: 2016

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 148

Autor: Loredana Groza

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-912-5

Sentimente - Cărți asemănătoare