Bine ai venit!
|
| |
Autor

Loredana Groza

Loredana Groza - Carti

Loredana Groza Boncea (n. 10 iunie 1970, Onești, județul Bacău) este o cântăreață de muzică ușoară din România, actriță, compozitoare, prezentatoare TV, autoare, dansatoare, antrenoare în show-ul muzical Vocea României în primele 7 sezoane, precum și imaginea unor produse cosmetice.

Și-a început cariera la Onești. Albumul său de debut „Bună seara, iubito”, a fost lansat în 1988, piesa cu același nume fiind una din cele mai cunoscute piese ale ei.

În 2002, inspirată de succesul albumului Agurida, Loredana decide să reinterpreteze melodii din perioada interbelică, care fac parte din albumul live Zaraza–vânzătoarea de plăceri lansat în decembrie 2002.

În 2006, a fost gazda MTV Romania Awards. În 2007 a cântat în deschiderea concertului lui George Michael de la București. În 2008 joacă rolul Rodiei în „Inimă de țigan” și „Regina” și realizează piesa „Tzuki”, în al cărei videoclip o imită pe Madonna din videoclipul Hung Up. În 2009 lansează albumul Sundance, înregistrat în Statele Unite, care abordează genurile o fuziune între pop, electro, dance și rock și care este primul album al Loredanei în limba engleză.

În 2010 lansează piesa brit-pop „Rain, Rain” La sfârșitul anului lansează Iubi Land, compus din 12 cântece de inspirație folclorică, concertul de promovare al acestui album fiind filmat în 3D.

În 2012 lansează piesa "Apa" alături de Cabron care are un mare succes, fiind multe luni cea mai difuzată piesă la radio. În toamna aceluiași an susține la Sala Palatului concertul intitulat "Dragoste" În 2013 câștigă premiul Radio România pentru Artistul Anului. Susține la Sala Palatului concertul sold out "Magic". În 2014 urmează un nou mare concert la Sala palatului "Reveria". Apoi un turneu național în cele mai importante orașe ale țării. În 2015 concertul la sala palatului pentru a 4-a oară consecutiv "Imaginarium" și încă un turneu național. Tot în 2015 lansează albumul "Imaginarium" pe care include piese noi precum "A ta mireasă", "Venus și marte", "Miroși a dragoste". În 2016, pentru a 5-a dată consecutiv, susține la Sala Palatului concertul "Sentimente" și lansează în premieră piesa "Ziua de azi". În 2017 susține concertul "Ador" la Sala Palatului, fiind sold out. În 2018 și 2019 joacă în musical-urile "Mamma Mia" și "We will rock you", susținute prin toată țara, interpretând rolurile Dona Sheridan (în "Mamma Mia") și Killer Queen (în "We will rock you").