Bine ai venit!
|
| |
Gheorghe Falcă - Curajul de a prinde o stea căzătoare - Curtea Veche Publishing
-10%

Curajul de a prinde o stea căzătoare

31,50 lei 35,00 lei
În această carte, un om politic român visează. Asta, deja, e suficient în sine! Asemenea oameni politici sunt rari la noi. La prima vedere, ar putea fi o carte despre trecut. Dar în lumea visului, trecutul și viitorul sunt totuna, iar prezentul este momentul în care îți dai seama de asta. Poți avea observații ici-colo la istoria politică recentă povestită de Gheorghe Falcă, desigur. Dar ai face-o doar dacă ai crede că ai în față o carte de istorie. Însă această carte vorbește despre viitor. Și orice om înțelept știe că va găsi coordonatele viitorului, dacă va căuta atent urmele trecutului.

Gheorghe Falcă s-a născut în 1967 la Brad. A absolvit Facultatea de Construcții, secția Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia“ din Timișoara. Apoi, a activat în sectorul construcțiilor ca specialist și, ulterior, director în mai multe companii naționale de profil. În anul 2000 a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, unde a coordonat direcțiile tehnice ale instituției. După mandatul de vicepreședinte CJA, Gheorghe Falcă a candidat și a obținut primul mandat de primar al Aradului în anul 2004. Gheorghe Falcă a obținut alte trei mandate, ocupând demnitatea de primar până în primăvara lui 2019, atunci când a decis să își transpună experiența administrativă și politică la nivel european. Așadar, în urma alegerilor europarlamentare din 2019, a fost ales europarlamentar din partea Partidului Național Liberal.

Pe plan politic, Gheorghe Falcă și-a început activitatea odată cu mișcările revoluționare din decembrie 1989 de la Timișoara. Între 1991 și 1993, a fost președintele organizațiilor studențești din Timișoara, iar în 1995 a făcut pasul către Partidul Democrat. După trei ani, în 1998, a fost ales președintele Organizației de Tineret PD la nivel național. După doi ani, ajunge  vicepreședintele Partidului Democrat filiala Arad, iar între 2003 și 2011 activează ca secretat executiv al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat, partid care a devenit ulterior Partidul Democrat Liberal. Din 2013, Gheorghe Falcă devine președintele organizației județene PDL Arad, iar din 2017 este vicepreședinte al Comitetului Executiv Național PNL.

Gheorghe Falcă este europarlamentar, ales în legislatura 2019–2024, fiind membru al Comisiei de Transport și Turism, al Comisiei pentru Muncă și al Comisiei pentru Petiții din cadrul Parlamentului European.

Gheorghe Falcă este căsătorit și are o fiică.


Intuiția că există pe undeva o legătură adîncă între ideologie și idealism nu este eronată. Cred că această carte încearcă să vorbească despre această legătură, iar lectura ei mi-a redeșteptat amintiri și mi-a reanimat gînduri pe care le lăsasem să amorțească în „folderul“ uitării voite.

Sever Voinescu

Vă invit să citiți această radiografie simplă a dezvoltării sau involuției gândirii politice românești, explicarea unor fenomene gen „PSD-ALDE“ sau „Dragnea“, motivele pentru care gândirea liberală este unica opțiune sănătoasă pentru o națiune dezvoltată și ce șanse are România să ajungă „normală“. Totul, într-o frescă plină de întâmplări anecdotice și sublinieri ale unor evenimente emblematice pentru 30 de ani de căutări. Iar referințele la modele de societate aproape perfecte sau prea puțin perfectibile, năravurile comparate pornind de la Roma antică și democrația ateniană până la lipsa de rafinament a pesedismului, pot constitui o mică bază pentru mobilarea minților tinere.

Rareș Bogdan

Curajul de a prinde o stea căzătoare - Descriere și informații

Gheorghe Falcă, un vorbitor care utilizează adesea cuvinte foarte tehnice, având în vedere anii petrecuți în administrația publică, face de această dată un exercițiu convingător al limbajului simplu. Autorul reușește să explice fără echivoc de ce principii precum libertatea individuală, independența justiției, solidaritatea, credința în valorile tradiționale sau patriotismul sunt ingredientele sănătoase ale unui destin colectiv fericit.


Gheorghe Falcă face o radiografie a greșelilor inerente unei perioade de tranziție care a depășit cu mult prognoza brucaniană, dar indică și izvorul istoric al acestora, identificându- le filonul psihologic.

Anul apariției: 2020

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 144

Autor: Gheorghe Falcă

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0482-4

Cărți de același autor