Bine ai venit!
|
| |

Curajul de a prinde o stea căzătoare

35,00 lei
În această carte, un om politic român visează. Asta, deja, e suficient în sine! Asemenea oameni politici sunt rari la noi. La prima vedere, ar putea fi o carte despre trecut. Dar în lumea visului, trecutul și viitorul sunt totuna, iar prezentul este momentul în care îți dai seama de asta. Poți avea observații ici-colo la istoria politică recentă povestită de Gheorghe Falcă, desigur. Dar ai face-o doar dacă ai crede că ai în față o carte de istorie. Însă această carte vorbește despre viitor. Și orice om înțelept știe că va găsi coordonatele viitorului, dacă va căuta atent urmele trecutului.
Nr. pagini: 144 Format: 13.0 x 20.0 cm Categorii: Cărți, Autori români, Istorie, Politică Românească

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă este născut în 1967, la Brad. Absolvent al Facultății de Construcții, secția Căi ferate, Drumuri și Poduri, din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia“ din Timișoara. A activat ca specialist în construcții în mai multe companii naționale de profil, ajungând până la statutul de director. Experiența profesională și managerială în domeniu îl recomandă, în anul 2000, pentru a fi ales vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, unde va coordona direcțiile tehnice ale acestei instituții. Apoi, din 2004, devine primar al Aradului, demnitate pe care a ocupat-o până în primăvara anului 2019.

Activitatea politică a lui Gheorghe Falcă începe odată cu mișcările revoluționare din Timisoara, la care participă direct încă din 16 decembrie. Din 1990 este membru al Alianței Civice. În același an este ales în consiliul de conducere al Facultății de Construcții din Timișoara, ca reprezentant al studenților. Din 1991 până în 1993, este președintele tuturor organizațiilor studențești din Timișoara. În 1995, devine membru al Partidului Democrat, iar în 1998 este ales președinte al Organizației de Tineret naționale. În anul 2000 devine vicepreședinte al Partidului Democrat, filiala Arad, iar între 2003 și 2011 activează ca secretar executiv al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat (ulterior, Partidul Democrat-Liberal). În 2013 devine președinte al organizației județene PDL, iar din 2017, vicepreședinte al Comitetului Executiv Național al PNL. În anul 2019, Gheorghe Falcă este ales europarlamentar. Este membru al Comisiei de Transport și Turism, al Comisiei pentru Muncă și al celei pentru Petiții din cadrul Parlamentului European.

Intuiția că există pe undeva o legătură adîncă între ideologie și idealism nu este eronată. Cred că această carte încearcă să vorbească despre această legătură, iar lectura ei mi-a redeșteptat amintiri și mi-a reanimat gînduri pe care le lăsasem să amorțească în „folderul“ uitării voite.

Sever Voinescu

Vă invit să citiți această radiografie simplă a dezvoltării sau involuției gândirii politice românești, explicarea unor fenomene gen „PSD-ALDE“ sau „Dragnea“, motivele pentru care gândirea liberală este unica opțiune sănătoasă pentru o națiune dezvoltată și ce șanse are România să ajungă „normală“. Totul, într-o frescă plină de întâmplări anecdotice și sublinieri ale unor evenimente emblematice pentru 30 de ani de căutări. Iar referințele la modele de societate aproape perfecte sau prea puțin perfectibile, năravurile comparate pornind de la Roma antică și democrația ateniană până la lipsa de rafinament a pesedismului, pot constitui o mică bază pentru mobilarea minților tinere.

Rareș Bogdan

Gheorghe Falcă, un vorbitor care utilizează adesea cuvinte foarte tehnice, având în vedere anii petrecuți în administrația publică, face de această dată un exercițiu convingător al limbajului simplu. Autorul reușește să explice fără echivoc de ce principii precum libertatea individuală, independența justiției, solidaritatea, credința în valorile tradiționale sau patriotismul sunt ingredientele sănătoase ale unui destin colectiv fericit.


Gheorghe Falcă face o radiografie a greșelilor inerente unei perioade de tranziție care a depășit cu mult prognoza brucaniană, dar indică și izvorul istoric al acestora, identificându- le filonul psihologic.

Anul apariției: 2020

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 144

Autor: Gheorghe Falcă

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0482-4