Curajul de a prinde o stea căzătoare
-10%

Curajul de a prinde o stea căzătoare

Descriere

În această carte, un om politic român visează. Asta, deja, e suficient în sine! Asemenea oameni politici sunt rari la noi. La prima vedere, ar putea fi o carte despre trecut. Dar în lumea visului, trecutul și viitorul sunt totuna, iar prezentul este momentul în care îți dai seama de asta. Poți avea observații ici-colo la istoria politică recentă povestită de Gheorghe Falcă, desigur. Dar ai face-o doar dacă ai crede că ai în față o carte de istorie. Însă această carte vorbește despre viitor. Și orice om înțelept știe că va găsi coordonatele viitorului, dacă va căuta atent urmele trecutului.
arrow-left

Intuiția că există pe undeva o legătură adîncă între ideologie și idealism nu este eronată. Cred că această carte încearcă să vorbească despre această legătură, iar lectura ei mi-a redeșteptat amintiri și mi-a reanimat gînduri pe care le lăsasem să amorțească în „folderul“ uitării voite.

– Sever Voinescu

arrow-left

Vă invit să citiți această radiografie simplă a dezvoltării sau involuției gândirii politice românești, explicarea unor fenomene gen „PSD-ALDE“ sau „Dragnea“, motivele pentru care gândirea liberală este unica opțiune sănătoasă pentru o națiune dezvoltată și ce șanse are România să ajungă „normală“. Totul, într-o frescă plină de întâmplări anecdotice și sublinieri ale unor evenimente emblematice pentru 30 de ani de căutări. Iar referințele la modele de societate aproape perfecte sau prea puțin perfectibile, năravurile comparate pornind de la Roma antică și democrația ateniană până la lipsa de rafinament a pesedismului, pot constitui o mică bază pentru mobilarea minților tinere.

– Rareș Bogdan

Detalii

Anul apariției: 2020
Format: 13.0 x 20.0 cm
Număr pagini: 144
Autor: Gheorghe Falcă
Cod produs: 978-606-44-0482-4
Despre autor

Gheorghe Falca

Produse asemănătoare

Sentimente
icon-favorite
-40%
35,00 lei
EU.RO
icon-favorite
-10%
80,00 lei
Cum merge lumea
icon-favorite
-35%
60,00 lei

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
icon-favorite

Pachet

NLP

237,64 lei
icon-favorite
1.074,97 lei
icon-favorite
159,00 lei
icon-favorite

Pachet

Pachet 6

icon-favorite
icon-favorite
618,00 lei
icon-favorite
137,00 lei
icon-favorite
149,00 lei