Bine ai venit!
|
| |
Autor

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falca - Carti

Gheorghe Falcă s-a născut în 1967 la Brad. A absolvit Facultatea de Construcții, secția Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia“ din Timișoara. Apoi, a activat în sectorul construcțiilor ca specialist și, ulterior, director în mai multe companii naționale de profil. În anul 2000 a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, unde a coordonat direcțiile tehnice ale instituției. După mandatul de vicepreședinte CJA, Gheorghe Falcă a candidat și a obținut primul mandat de primar al Aradului în anul 2004. Gheorghe Falcă a obținut alte trei mandate, ocupând demnitatea de primar până în primăvara lui 2019, atunci când a decis să își transpună experiența administrativă și politică la nivel european. Așadar, în urma alegerilor europarlamentare din 2019, a fost ales europarlamentar din partea Partidului Național Liberal.

Pe plan politic, Gheorghe Falcă și-a început activitatea odată cu mișcările revoluționare din decembrie 1989 de la Timișoara. Între 1991 și 1993, a fost președintele organizațiilor studențești din Timișoara, iar în 1995 a făcut pasul către Partidul Democrat. După trei ani, în 1998, a fost ales președintele Organizației de Tineret PD la nivel național. După doi ani, ajunge  vicepreședintele Partidului Democrat filiala Arad, iar între 2003 și 2011 activează ca secretat executiv al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat, partid care a devenit ulterior Partidul Democrat Liberal. Din 2013, Gheorghe Falcă devine președintele organizației județene PDL Arad, iar din 2017 este vicepreședinte al Comitetului Executiv Național PNL.

Gheorghe Falcă este europarlamentar, ales în legislatura 2019–2024, fiind membru al Comisiei de Transport și Turism, al Comisiei pentru Muncă și al Comisiei pentru Petiții din cadrul Parlamentului European.

Gheorghe Falcă este căsătorit și are o fiică.