Alice în Ţara Minunilor & Alice în Ţara din Oglindă.
citește un fragment

Colecție: Cărţi pentru copii

Titlu original: Classic Starts: Alice in Wonderland & Through the Looking-Glass retold from the Lewis Carrol originals by Eva Mason

Traducător: Daniela Grigore

Copertă: / Ilustraţii de Dan Andreasen

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 176

Format: 13,50 × 19,00 cm

ISBN: 978-606-588-604-9

Alice în Ţara Minunilor & Alice în Ţara din Oglindă.

Repovestire după scrierile lui Lewis Carroll.

Autor: Eva Mason

Cărţi pentru copii
În stoc
14,45 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Vârstă recomandată 8-14 ani. 


  Alice, fetiţa cu imaginaţie nestăvilită, pătrunde în două lumi fantastice şi minunate, în care descoperă că nimic nu e ceea ce pare. De-a lungul celor două călătorii, Alice trece prin tot felul de întâmplări neobişnuite.


  În prima poveste, după ce fetiţa se rostogoleşte la vale printr-o vizuină de iepure, lucrurile se complică. Ba creşte până când sperie toate personajele din jur, ba se micşorează încât nu mai ajunge nici până la înălţimea unei măsuţe, primeşte sfaturi de la o pisică ce rânjeşte, ia ceaiul cu nişte personaje fără bune maniere, joacă crochet după nişte reguli alandala şi participă la un proces cu personaje făcute din cărţi de joc.


  În cea de-a doua poveste, Alice trece printr-o oglindă şi ajunge să stea de vorbă cu nişte flori obraznice şi cu insecte având personalitate, apoi cu doi fraţi rotofei, ba chiar şi cu un ou imens, un leu şi un inorog. După fiecare întâmplare, ea traversează câte un alt pătrat, pe o tablă de şah — până când se vede ajunsă regină.


   


  În seria Cărţile copilăriei au mai apărut:


  Marile speranţe, repovestire de Deanna McFadden, după romanul lui Charles Dickens


  Omul cu masca de fier, repovestire de Oliver Ho după capitolul final din romanul Vicontele de Bragelonne al lui Alexandre Dumas


  Black Beauty, repovestire de Lisa Church după romanul Annei Sewell


  Cocoşatul de la Notre-Dame, repovestire de Deanna McFadden după romanul lui Victor Hugo


  Odiseea, repovestire de Tania Zamorsky după epopeea lui Homer


  Mituri ale Greciei Antice, repovestire de Diane Namm după miturile clasice


  Aventurile lui Sherlock Holmes, repovestire de Chris Sasaki după scrierile semnate de Sir Arthur Conan Doyle


  Peter Pan, repovestire de Tania Zamorsky după romanul lui J.M. Barrie


  Cei trei muschetari, repovestire de Oliver Ho după romanul lui Alexandre Dumas


   


  În seria Cărţile copilăriei urmează să apară:


  Povestea regelui Arthur şi a cavalerilor săi, repovestire de Tania Zamorsky după scrierile lui Howard Pyle


   


   


  Asemeni inițiativei generoase și vizionare din anul 1895 când, sub domnia Regelui Carol I și prin efortul folcloristului Dumitru Stăncescu și al editorului Carol Müller, a fost pusă temelia colecției de carte „Biblioteca pentru toți“, astăzi, Curtea Veche Publishing vine, altruist și inspirat, în ajutorul copiilor și tinerilor țării.


  Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri.


  La fel ca primii noștri Suverani, Carol I și Elisabeta, care erau absolut convinși de nevoia de carte pentru prosperitatea națiunii, Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei.


  Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.


  Principele Radu al României