Bine ai venit!
|
| |
Joyce Carol Oates - Viol - Curtea Veche Publishing
Hardcover

Viol

O poveste de iubire
59,00 lei

O poveste care ne va conduce departe de zona noastră de confort, în lumea violatorilor, a celor care vor să îndrepte ceva ce nu mai poate fi îndreptat, a salvatorilor ce se cer salvați, dar și a celor mulți și vocali de pe margine, care privesc spectacolul traumei cu indiferență sau ostilitate.

Joyce Carol Oates (n. 16 iunie 1938, Lockport, New York) a publicat prima carte în 1963. De atunci i-au apărut în jur de 58 de romane, piese de teatru, nuvele, povestiri, poezie, precum și nonficțiune. I-au apărut romane și sub pseudonimele Rosamond Smith și Lauren Kelly. Multe dintre romanele sale au fost bestsellere New York Times. A avut, de asemenea, povestiri selectate atât în Best American Short Stories of the Century, cât și în Best American Mystery Stories of the Century. A fost nominalizată la Premiul Pulitzer. A câștigat National Book Award, O. Henry Award, Premiul Bram Stoker, National Humanities Medal și Jerusalem Prize. A condus, împreună cu soțul ei, revista literară Ontario Review.

O punere în scenă extraordinară a consecințelor perfide ale unei infracțiuni oribile. Oates dezvăluie cu atenție dedesubturile loialității în familie, disecă ura pe care victimele o atrag asupra lor și reamintește cititorului că adevărata putere este la supraviețuitor, și nu la agresor.

Booklist

Oates: rafinată... tulburătoare, uimitoare și amăruie – dulce-amăruie.

Entertainment Weekly

Oates a scris întotdeauna cu curaj despre obsesiile ei, și chiar și despre incertitudinile ei. În această carte, a surprins ceva substanțial, primar – într-un fel, simplu, dar deosebit de profund.

Los Angeles Times

Uluitor de prolifică, Joyce Carol Oates ne apasă coardele sensibile din nou.

Vanity Fair

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Viol - Descriere și informații

Teena Maguire nu trebuia să o apuce pe scurtătură spre casă în noaptea aceea. Nu după miezul nopții, nu prin parcul Rocky Point. Nu la cum era îmbrăcată: maiou, blugi scurți, sandale cu toc. Nu cu Bethie, fiica ei de doisprezece ani. Nu printre hoardele locale clocotind de hormoni, furie și alcool. Victimă a unui viol în grup, lăsată să-și dea ultima suflare în hangarul de bărci din parcul Rocky Point, Teena Maguire nu poate decât să-și dorească să nu fi supraviețuit.


Într-o proză captivantă în ritm alert, punctată de strigăte solitare în miez de noapte și de șoapte terifiante în liniștea după-amiezii, Joyce Carol Oates, laureată a National Book Award, ne deapănă povestea Teenei și a lui Bethie, a agresorilor lor și a unui erou neașteptat și tăcut, un bărbat care știe ce înseamnă dreptatea. Și iubirea.

Anul apariției: 2022

Format: 14 × 21 cm

Număr pagini: 192

Traducere: Oana Zamfirache

Autor: Joyce Carol Oates

Titlu original: Rape. A Love Story

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1118-1