Bine ai venit!
|
| |
Viol
-25%
Hardcover

Viol

O poveste de iubire
44,25 lei 59,00 lei

O poveste care ne va conduce departe de zona noastră de confort, în lumea violatorilor, a celor care vor să îndrepte ceva ce nu mai poate fi îndreptat, a salvatorilor ce se cer salvați, dar și a celor mulți și vocali de pe margine, care privesc spectacolul traumei cu indiferență sau ostilitate.

Joyce Carol Oates

Joyce Carol Oates (n. 16 iunie 1938, Lockport, New York) a publicat prima carte în 1963. De atunci i-au apărut în jur de 58 de romane, piese de teatru, nuvele, povestiri, poezie, precum și nonficțiune. I-au apărut romane și sub pseudonimele Rosamond Smith și Lauren Kelly. Multe dintre romanele sale au fost bestsellere New York Times. A avut, de asemenea, povestiri selectate atât în Best American Short Stories of the Century, cât și în Best American Mystery Stories of the Century. A fost nominalizată la Premiul Pulitzer. A câștigat National Book Award, O. Henry Award, Premiul Bram Stoker, National Humanities Medal și Jerusalem Prize. A condus, împreună cu soțul ei, revista literară Ontario Review.

O punere în scenă extraordinară a consecințelor perfide ale unei infracțiuni oribile. Oates dezvăluie cu atenție dedesubturile loialității în familie, disecă ura pe care victimele o atrag asupra lor și reamintește cititorului că adevărata putere este la supraviețuitor, și nu la agresor.

Booklist

Oates: rafinată... tulburătoare, uimitoare și amăruie – dulce-amăruie.

Entertainment Weekly

Oates a scris întotdeauna cu curaj despre obsesiile ei, și chiar și despre incertitudinile ei. În această carte, a surprins ceva substanțial, primar – într-un fel, simplu, dar deosebit de profund.

Los Angeles Times

Uluitor de prolifică, Joyce Carol Oates ne apasă coardele sensibile din nou.

Vanity Fair

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Teena Maguire nu trebuia să o apuce pe scurtătură spre casă în noaptea aceea. Nu după miezul nopții, nu prin parcul Rocky Point. Nu la cum era îmbrăcată: maiou, blugi scurți, sandale cu toc. Nu cu Bethie, fiica ei de doisprezece ani. Nu printre hoardele locale clocotind de hormoni, furie și alcool. Victimă a unui viol în grup, lăsată să-și dea ultima suflare în hangarul de bărci din parcul Rocky Point, Teena Maguire nu poate decât să-și dorească să nu fi supraviețuit.


Într-o proză captivantă în ritm alert, punctată de strigăte solitare în miez de noapte și de șoapte terifiante în liniștea după-amiezii, Joyce Carol Oates, laureată a National Book Award, ne deapănă povestea Teenei și a lui Bethie, a agresorilor lor și a unui erou neașteptat și tăcut, un bărbat care știe ce înseamnă dreptatea. Și iubirea.

Anul apariției: 2022

Format: 14 × 21 cm

Număr pagini: 192

Traducere: Oana Zamfirache

Autor: Joyce Carol Oates

Titlu original: Rape. A Love Story

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1118-1