Un alt cânt al lui Marte. Cântul Iubirii

Descriere

Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii s-a ivit ca o continuare a volumului La virtù dell’elefante, prin care Paolo Isotta s-a impus încă o dată ca istoric al muzicii și ca figură de prim plan a literaturii italiene.
arrow-left

Cel mai temut critic italian e un înger. Înger infinit de iubitor al muzicii, înger exterminator pentru tot ce ne îndepărtează de sublimitatea muzicii.

– Mariana Nicolesco

arrow-left

Sunt mișcat și uluit de atâta măiestrie. Capacitatea pe care o are Paolo Isotta de a contextualiza compozițiile despre care tratează, punându-le în relație cu altele, contemporane sau nu, este un fapt extraordinar și unic. E un lucru de care doar Mario Praz era capabil.

– Francesco Caramiello

arrow-left

Mare e mândria, mare e bucuria pe care mi le aduce ideea că această carte e tradusă în limba naţiunii care îl numără printre fiii săi pe unul dintre cei mai mari Maeștri ai Muzicii, George Enescu, și care l are drept Fiu de Onoare pe Ovidiu, unul dintre cei mai mari Maeștri ai Poeziei.

– Paolo Isotta

Detalii

Anul apariției: 2018
Prefață: Mariana Nicolesco
Format: 14.5 x 20.5 cm
Număr pagini: 374
Traducere: Laura Jianu
Autor: Paolo Isotta
Cod produs: 978-606-44-0071-0
Despre autor

Paolo Isotta

Născut la Napoli, în data de 18.10.1950, Paolo Isotta studiază încă din copilărie muzica, dar și limbile clasice și moderne, care-i deschid orizonturi sensibile odată cu vaste perspective asupra istoriei și culturii, a universului în care avea să navigheze cu voluptate tot restul vieţii.

Devine, în 1974, critic muzical al ziarulu... >