Bine ai venit!
|
| |

Platon şi un ornitorinc intră într-un bar…

Să înțelegem filozofia prin glume
50,00 lei
Cele mai importante concepte ale filozofiei, explicate prin poante și povestioare ilare – cursul pe care ți l-ai fi dorit în facultate, dar n-a fost să fie.

Thomas Cathcart  a studiat teologia și a condus câteva organizații medicale înainte să scrie, împreună cu Daniel Klein, amuzantul bestseller New York Times Platon și un ornitorinc intră într-un bar..., care le-a adus autorilor notorietatea. Cei doi au cotinuat seria de cărți în care explică filozofia prin glume, în paralel ținând prezentări și seminare în același spirit ludic.

Thomas Cathcart locuiește în New York.

Daniel Klein a scris scenarii pentru comedianți ca Lily Tomlin și Flip Wilson și semnează mai multe cărți de ficțiune și nonficțiune, de la thrillere la lucrări de popularizare a filozofiei. Împreună cu Thomas Cathcart, și-a câștigat notorietatea scriind bestsellerul New York Times Platon și un ornitorinc intră într-un bar..., cei doi continuând apoi seria și susținând în paralel prezentări și seminare în același spirit ludic.

Daniel Klein locuiește în Massachusetts.

Tom Cathcart și Dan Klein i-au făcut pe studenții noștri să cadă de pe scaun de râs. Sigur, râdeau de glume, dar multă vreme după vizita celor doi, i-am auzit vorbind despre filozofie prin clase și pe holuri.

Timothy M. Johnson, Pingree School, South Hamilton, MA

Istețimea lui Danny și Tommy, inteligența lor și harul de a spune glume îi aduc la viață pe filozofi prin umor.

Ronnie Cohen, Cape May Forum

Tom și Danny sunt remarcabili. Reușesc să îmbine umorul cu niște veritabile lecții de filozofie, pentru viață. Cred că nu există un mod mai bun de a învăța aceste lecții decât râzând.

Larry Gold, director și fondator SomaLogic

Cathcart și Klein sunt niște bărbați incredibil de isteți, precum și extrem de amuzanți, antrenanți și fermecători!

Caroline Kenny-Burchfield, Noble Horizons Retirement Community

Tom și Dan umplu sălile la prezentările lor și le fac să răsune de râsete într-un mod pe care eu, personal, nu l-am mai întâlnit.

Laura Newhart, Eastern Kentucky University

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Platon şi un ornitorinc intră într-un bar… - Descriere și informații

„Studenții care vin la cursurile de filozofie speră de obicei să‑și poată face o idee cu privire la, să zicem, sensul lumii și al vieții, dar constată că un ins neglijent, în sacou și pantaloni care nu se potrivesc, urcă la catedră și începe să le țină o lecție despre sensul «sensului». «Să începem cu începutul», spune el. «Înainte de a răspunde la orice întrebare, fie ea mică sau mare, trebuie să înțelegem ce înseamnă întrebarea în sine.» Ascultându‑l fără prea mare tragere de inimă, descoperim în scurt timp că lucrurile pe care le spune insul în cauză sunt al naibii de interesante.“


Thomas Cathcart și Daniel Klein

Anul apariției: 2021

Format: 12.7 x 17.8 cm

Număr pagini: 224

Traducere: Adriana Bădescu

Autor: Thomas Cathcart, Daniel Klein

Titlu original: Plato and a Platypus Walk into a Bar... Understanding Philosophy through Jokes

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0906-5