Telefon Curtea Veche

Lebăda neagră (EBOOK)

  • Disponibilitate: Digital
* Prețurile afișate sunt stabilite de fiecare platformă de găzduire a eBook-urilor și pot suferi modificări. Totodată, acestea au libertatea de a organiza ocazional promoții, independent de Curtea Veche Publishing. Pentru a verifica prețul curent, vă invităm să consultați paginile Apple Books, Google Books și Paydemic.
Descarcă de pe:

5,99 USD
39,27 lei
33 lei

Scrisă într-un stil antrenant, inteligent și provocator, cu o abordare interdisciplinară, Lebăda neagră, cea mai vândută carte de non-ficțiune pe Amazon.com în anul apariției, ne schimbă felul în care privim lumea în care trăim.

Nassim Nicholas Taleb și-a consacrat întreaga activitate de cercetare problemelor pe care le ridică nesiguranța, probabilitatea și cunoașterea. În Lebăda neagră, Taleb face o analiză riguroasă a impactului improbabilității asupra vieții noastre.

Cum luăm decizii în condiții de incertitudine? De ce ne concentrăm asupra ceea ce știm și ignorăm evenimentele improbabile, dar reale, cum ar fi existența lebedelor negre, care ar putea să ne schimbe perspectiva asupra oportunităților de care dispunem?

Până să descopere Australia, Lumea Veche nu s-ar fi îndoit vreodată că toate lebedele sunt albe. O singură pasăre neagră a zdruncinat convingerea milenară și a demonstrat fragilitatea cunoașterii empirice. Astfel, lebăda neagră devine exemplul sugestiv pentru un eveniment foarte puțin probabil. Acest tip de eveniment are trei însușiri principale: raritatea, impactul extrem și faptul că, în ciuda neprevăzutului său, ne străduim să îi găsim explicații ulterioare prin care să ne convingem că a fost, de fapt, predictibil.

„Una dintre cele mai influente 12 cărți de după cel de-al Doilea Război Mondial.”
— The Sunday Times

„Nassim Nicholas Taleb merită să fie numărat împreună cu cei mai de seamă intelectuali ai lumii contemporane... Cartea sa, Lebăda neagră, este o analiză originală și curajoasă a felului în care oamenii încearcă să explice neprevăzutul.”
— Daniel Kahneman, laureat al Premiului Nobel

„O voce cu adevărat profetică.“
— GQ

General
Anul apariției 2018
Ediția a-III-a revizuită
Cod produs: 978-606-44-0381-0

Scrie o recenzie

Intră in cont sau înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o recenzie.