Telefon Curtea Veche

Gândirea laterală: o introducere (EBOOK)

  • Disponibilitate: Digital
* Prețurile afișate sunt stabilite de fiecare platformă de găzduire a eBook-urilor și pot suferi modificări. Totodată, acestea au libertatea de a organiza ocazional promoții, independent de Curtea Veche Publishing. Pentru a verifica prețul curent, vă invităm să consultați paginile Apple Books, Google Books și Paydemic.
Descarcă de pe:

3,99 USD
27,37 lei
23 lei

De ce anumiți oameni par să aibă mereu idei noi și creative, pe când alții, la fel de inteligenți, sunt mereu în pană de astfel de idei?

Luciditate, rațiune, logică, rigoare a gândirii și, pe de altă parte, imaginație, vis, creație și încântare în fața unor descoperiri neașteptate: cele două lumi au fost multă vreme considerate imposibil de reconciliat. În zilele noastre, când viața se desfășoară sub semnul computerului și al tiraniei calculului, suntem, încă, supuși unui imperativ al creativității. Ni se cere, în mod obsesiv, să fim ingenioși și inovatori, în orice domeniu am profesa, fie că suntem artiști de avangardă sau cofetari, contabili sau asistenți sociali.

Cărțile lui Edward de Bono clădesc o punte între cele două lumi, despărțite secole la rând de filozofia clasică, oferind soluțiile cele mai la îndemână pentru ca fiecare cititor să devină, prin exercițiu, un artizan în domeniul său. Tehnicile propuse de el, explicate cu rigoare științifică, sunt uimitor de simple și distractive. Sunt tehnici pe care le-au folosit, fără să știe că apelează la ceea ce de Bono va numi „gândire laterală“, genii precum Pasteur și Einstein. Vestea bună este că nu trebuie să fii un geniu pentru a beneficia de ele. Ai nevoie doar de dorința de a explora sau de a crea și de câteva reguli simple, prezentate în volumul de față.

„Un om care inspiră, un om cu idei strălucite. De Bono nu încetează să ne stârnească uimirea cu extraordinara claritate a gândirii sale.“
— Richard Branson 

„În această carte, extrem de bine scrisă, dr. de Bono descrie natura gândirii creative și modalitățile prin care aceasta poate fi exersată.“
— Times

General
Anul apariției 2019
Traducere Elena Ceciu
Cod produs: 978-606-44-0369-8

Scrie o recenzie

Intră in cont sau înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o recenzie.