Bișnițari, descurcăreți, supraviețuitori
-10%

Bișnițari, descurcăreți, supraviețuitori

Descriere

Strada Covaci era toată plină de bişniţari, în faţa fiecărui magazin găseai câte unul; şi probabil aveau şi câţiva şefi, tot dintre bişniţari. Că acolo nu putea să pătrundă oricine. Sau dacă mai pătrundea cineva, era fiecare cu obiectul lui de activitate: unul trebuia să vândă ţigări, unul trebuia să vândă blugi, unul vindea piese radio… Se vindeau tot felul de obiecte care nu se găseau pe piaţă.
arrow-left

Eveniment jubiliar, a zecea carte editată de profesorul Zoltán Rostás și colaboratorii lui la Curtea Veche Publishing este una cu bătaie lungă. Apărută într-un moment semnificativ pentru România, dacă nu cumva momentul este cel care a generat-o, școala de investigații „la firul ierbii” a sociologului, alcătuită din foștii lui studenți, doctoranzi, unii dintre ei colegi, „gașca gustiștilor”, cum au fost numiți, a adunat cu har, inteligență și profesionalism mărturii care se vor citi cu siguranță peste decenii ca documente inestimabile de viață și istorie autentică, nedeformată, neobnubilată politic sau ideologic și ca inepuizabilă materie primă pentru studierea istoriei mari, a epocii.

– Doina Jela

arrow-left

Istoria se ocupă, în genere, cu destinul unor „eroi” (pozitivi sau negativi, în funcție de conjuncturi) sau cu „traseele” unor colectivități (popoare, națiuni, categorii sociale), fără a lua în seamă „întâmplările” membrilor anonimi ai acestora. Cartea celor doi apreciați cercetători vrea să depășească tocmai această viziune polară, încercând să surprindă istoria trăită din perspectiva actorilor ei secundari, a celor ale căror nume nu vor fi menționate niciodată în tratate savante sau manuale școlare. Deși, fără aceste personaje în aparență neglijabile, nicio fixare pe o direcție sau alta a comunităților din care fac parte, niciun traseu personalizat nu ar fi fost posibil.

– Adriana Bittel

Detalii

Anul apariției: 2013
Format: 13.0 × 20.0 cm
Număr pagini: 384
Autor: Zoltán Rostás, Antonio Momoc (coordonatori)
Cod produs: 978-606-588-628-5
Despre autor

Antonio Momoc

Antonio Momoc s-a născut în București, la 31 martie 1978. După ­Revoluție, a urmat liceul „Iulia Hasdeu“, secția Filologie-Istorie. În perioada 1996-2000, a studiat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Univer­sității din București, unde a absolvit și masteratul în Științele Comunicării. 

În ultimii doi ani... >

Zoltan Rostas

Zoltán Rostás s-a născut la 28 decembrie 1946,  >

citeşte mai mult

Cărți de același autor

Jurnal de cămin
icon-favorite
-10%
28,90 lei

Pachete

icon-favorite
145,00 lei
icon-favorite
227,00 lei
icon-favorite
215,00 lei
icon-favorite
261,00 lei
icon-favorite
icon-favorite
329,00 lei
icon-favorite
93,00 lei

Produse asemănătoare

Euro-Falia
icon-favorite
-10%
35,00 lei
Expres
icon-favorite
-10%
33,00 lei
Eu și comunismul
icon-favorite
-10%
40,00 lei