Zoltan Rostas
BIOGRAFIE

Zoltán Rostás s-a născut la 28 decembrie 1946, Odorheiu Secuiesc. este profesor de sociologie și de comunicare la Universitatea din București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Este cercetător la GAC – Centrul de Cercetări Regionale și Antropologice din Miercurea Ciuc. 

Este membru al Asociațiilor Științifice Naționale și Internaționale: Societatea Sociologilor din Romania, Societatea de Antropologie Culturală din România, Centrul de Cercetare Regională şi Antropologică, Miercurea-Ciuc, Asociaţia Profesioniştilor din Relaţii Publice, Association for Education in Journalism and Mass Communication (SUA), European Association for the Advancement of Social Sciences (Austria) și Société des Europénistes, Bruxelles.

Între 1992-1996, 2000- 2004 a fost şeful catedrei de Antropologie Culturală şi Comunicare, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, iar între 1996 – 2004 a fost responsabil al programului de studii aprofundate în Comunicare.


Bișnițari, descurcăreți, supraviețuitori
-10%
Vezi detalii
Descriere Strada Covaci era toată plină de bişniţari, în faţa fiecărui magazin găseai câte unul; şi probabil aveau şi câţiva şefi, tot dintre bişniţari. Că acolo nu putea să pătrundă oricine. Sau dacă mai pătrundea cineva, era fiecare cu obiectul lui de activitate: unul trebuia să vândă ţigări, unul trebuia să vândă blugi, unul vindea piese radio… Se vindeau tot felul de obiecte care nu se găseau pe piaţă.