Între speranță și deziluzie

Democrație și anticorupție în România postcomunistă

Descriere

Sebastian Burduja aduce în dezbatere o constatare pe cât de incomodă, pe atât de importantă: România va fi o democraţie autentică şi robustă numai atunci când se va baza cu precădere pe factori endogeni în efortul de reducere a corupţiei. Lucrarea sa este o incursiune lucidă şi curajoasă în istoria post‑decembristă a ţării.
arrow-left

Sebastian Burduja este mesagerul autorizat, oricât de necunoscut încă, al unei lumi noi, crescută pe vechile dureri ale catastrofelor tranziției românești, pe care le scanează, de aproape, de departe, le demontează și le respinge, ca să nu se mai repete.

– Emil Hurezeanu

arrow-left

O carte extrem de necesară, cu totul remarcabilă prin claritate conceptuală, rigoare metodologică, perspectiva istorică bine conturată și, ceea ce mi se pare esențial, inteligența morală. Este, după știința mea, cea mai pătrunzătoare și coerentă discuție a factorilor endogeni și exogeni care au influențat și vor continua să influențeze variațiile corupției în România.

– Vladimir Tismăneanu

Detalii

Anul apariției: 2016
Format: 15.5 × 22.5 cm
Număr pagini: 352
Traducere: Maria‑Magdalena Manea
Autor: Sebastian Burduja
Cod produs: 978-606-588-904-0
Despre autor

Sebastian Burduja

Sebastian Ioan Burduja (n. 1985, București) este antreprenor și om politic român. A fost până în august 2019 președintele și fondatorul partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), lansat în ianuarie 2016. A fondat și condus Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților ... >

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
245,00 lei
icon-favorite
227,00 lei
icon-favorite
icon-favorite

Pachet

NLP
237,64 lei
icon-favorite
93,00 lei
icon-favorite
257,00 lei
icon-favorite