Bine ai venit!
|
| |
Mary Beth Leatherdale, Bianca Andreescu - Bibi joacă tare - Curtea Veche Publishing
-25%
Hardcover

Bibi joacă tare

O poveste despre tenis, meditație și o cățelușă pe nume Coco
41,25 lei 55,00 lei
Când vrei să fii cel mai bun, curajul și perseverența sunt foarte importante. Dar puterea lor crește de o mie de ori dacă le adaugi recunoștința și gândurile bune. Așa a făcut Bibi când era mică și la fel face și astăzi, când e campioană mondială.

Mary Beth Leatherdale este editoare și scriitoare de cărți pentru copii. A scris cartea Terry Fox and Me, cu ilustrații de Milan Pavlović, și a coordonat mai multe colecții pentru adolescenți. Locuiește în Toronto, Ontario.

Bianca Andreescu e tenismenă de performanță. A crescut în România și Mississauga, Canada, iar când a ajuns numărul 4 la nivel mondial, Bianca a stabilit un nou record și a devenit jucătoarea canadiană cel mai bine clasată din istoria Women’s Tennis Association (WTA). În 2019, Bianca și-a început sezonul într-un mare stil, fiind prima jucătoare beneficiară a unui wild card care a câștigat turneul BNP Paribas Open. Cu victoria împotriva Serenei Williams atât la US Open, cât și la Rogers Cup, a devenit prima jucătoare de tenis canadiană din ultimii 50 de ani care a câștigat un titlu de Grand Slam și trofeul Rogers Cup. Bianca este și prima junioară care a câștigat un titlu de Grand Slam după 2006.

O carte scrisă din toată inima Biancăi.

Sal's Fiction Addiction

Cartea aceasta i-ar putea încuraja pe cei mici să iasă la aer și să se apuce de ceva exerciții fizice – poate chiar să pună mâna pe o rachetă și să lovească în mingea scămoasă, la fel ca Bibi.

Montreal Gazette

Bibi joacă tare - Descriere și informații

De cum se trezește, Bibi nu stă o clipă. Are multe activități înainte de micul-dejun, cum ar fi să facă roata, să bată recorduri mondiale (își dorește să țină o lingură pe nas mai mult de 38 de minute și 42,57 secunde) și s-o smotocească pe Coco, cățelușa ei. Mama o încurajează să se apuce de mai multe sporturi, dar nimic nu pare de ajuns ca să-i consume energia. Până într-o zi, când descoperă tenisul. Bibi nu doar că-l adoră, dar e și foarte talentată! Servele ei zboară cu viteza fulgerului, reverul e ca bubuitul tunetului, iar forehandul e feroce ca un uragan.

Însă Bibi se accidentează la locul de joacă. Îndurerată, neputincioasă și furioasă, vrea să renunțe la tenis. Dar mama, ajutată un pic și de Coco, o învață să mediteze. Adică să se concentreze asupra lucrurilor care îi aduc bucurie și recunoștință. Așa ajunge Bibi să înțeleagă un lucru uimitor: are puterea de a schimba felul în care gândește. Când trupul i se înzdrăvenește, mintea e și ea gata pentru un nou început.

Inspirată din viața și experiența talentatei tenismene Bianca Andreescu, această poveste înduioșătoare te va încuraja să găsești în tine puterea de a-ți urma visurile, fie ele mai mari sau mai mici.

Carte inclusă în topul CCBC (Cooperative Children's Book Center) Best Books for Kids & Teens (2022)

Anul apariției: 2023

Format: 23 × 23 cm

Număr pagini: 48

Ilustrații: Chelsea O’Byrne

Traducere: Alina Rudeanu

Autor: Bianca Andreescu, Mary Beth Leatherdale

Titlu original: Bibi's Got Game

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1401-4