Bine ai venit!
|
| |
Brian Christian, Tom Griffiths - Algoritmi pentru viață - Curtea Veche Publishing
-30%

Algoritmi pentru viață

Știința din spatele deciziilor umane
45,50 lei 65,00 lei
În acest bestseller unic și original, Brian Christian și Tom Griffiths transformă cunoștințele informatice în strategii pentru o viață mai bună.

Brian Christian este scriitor, poet, cercetător și programator american. Atât cărțile, cât și activitatea sa au fost premiate de numeroase asociații, iar Algoritmi pentru viață, scrisă în colaborare cu Tom Griffiths, a devenit bestseller pe Audible și Amazon.

Tom Griffiths este profesor de psihologie și științe cognitive la University of California din Berkeley, unde coordonează activitatea unui laborator de științe cognitive computaționale. A fost premiat de către American Psychological Association și Sloan Foundation.

O explorare captivantă a științei calculatoarelor și a minții umane, Algoritmi pentru viață abundă în sfaturi practice despre cum să-ți optimizezi timpul, spațiul și efortul depus. Are idei excelente dacă vrei să-ți organizezi agenda de lucru sau memoria!

Charles Duhigg

O carte interesantă și inteligentă, care trece cu ingeniozitate de la o idee la alta. Gândirea algoritmică nu reprezintă doar o soluție mai bună la anumite probleme, ci și șansa unei înțelegeri mai profunde a minții umane. Și cine nu vrea să știe cum gândim?

Kirkus Reviews

O adevărată desfătare! Cartea sintetizează răspunsul perfect la veșnica întrebare a elevilor: „La ce îmi folosește asta?“ Ideile prezentate aici sunt atât practice, cât și foarte interesante.

Popular Science

De când aștept să apară o carte care să combine modelele computaționale cu psihologia umană – iar autorii au reușit să-mi depășească așteptările! Algoritmi pentru viață este atât de bine scrisă, încât oricine va înțelege că știința calculatoarelor ne conduce lumea și că aportul ei în existența noastră este uriaș.

David Eagleman

În această carte uimitor de lucidă, de fascinantă și de ușor de parcurs, autorii ne demonstrează că avem enorm de învățat de la calculatoare. Cu toții am auzit despre puterea algoritmilor, însă acum vom afla cum funcționează și cum putem profita de pe urma lor pentru a lua decizii mai bune în viață.

Alison Gopnik

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Algoritmi pentru viață - Descriere și informații

Ideile din această carte sunt gata să-ți perfecționeze modul în care abordezi probleme dintre cele mai diverse. De la căutarea unui loc de parcare sau a unui apartament până la alegerea partenerului ideal, multe situații pot fi analizate utilizând algoritmi. Cum îți poți face ordine în bibliotecă, în Inbox sau în dulap și când e bine să nu exagerezi cu aranjatul, ca să nu pierzi timpul? Când să te încrezi în intuiție și când să lași lucrurile la voia întâmplării? Unde se află echilibrul între activitățile obișnuite și cele noi? Autorii îți vor răspunde la aceste întrebări și la multe altele și îți vor demonstra că locul algoritmilor nu este doar în manualele școlare.

Anul apariției: 2023

Format: 15 × 23 cm

Număr pagini: 528

Traducere: Marian Tudorache

Autor: Brian Christian, Tom Griffiths

Titlu original: Algorithms to Live by. The Computer Science of Human Decisions

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1363-5