Bine ai venit!
|
| |
Masha Gessen - Ebook Viitorul e istorie - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Viitorul e istorie

Cum a pus totalitarismul din nou stăpânire pe Rusia
Putin a creat o societate în care omul obișnuit nu va deține niciodată controlul asupra propriei existențe, în care domnesc teroarea, paranoia și sărăcia. Dar cum se reflectă toate astea în viața reală? Răspunsul îl descoperim în Viitorul e istorie.

MASHA GESSEN (n. 1967) lucrează în presa scrisă și se identifică pe sine ca persoană nonbinară. A publicat mai multe cărți și articole în publicații de renume printre care The New York Times, The New York Review of Books, The New Yorker, Slate, Vanity Fair

A obținut burse și premii de prestigiu, precum Guggenheim, Andrew Carnegie, Nieman și National Book Award. A predat la Bard College, iar din 2023 predă la Craig Newmark Graduate School of Journalism din cadrul City University of New York. Din 2013 trăiește în New York.

Povestindu-ne în detaliu vieţile a patru ruși născuţi în anii 1980, Masha Gessen ne ajută să înţelegem ce se întâmplă de aproape jumătate de veac încoace cu această ţară, cum s-a schimbat de la Brejnev, Andropov și Gorbaciov până la Rusia de astăzi, condusă de Putin. Viitorul e istorie explorează felul în care o ţară care promitea măcar să încerce un parcurs democratic s-a întors la regimul autoritar, la tiranie și dictatură. Scriind cu atenţie, pasiune și curaj, Masha Gessen simte emoţiile rușilor, pentru că se poate identifica cu ei, și, în același timp, le poate explica publicului vestic, mai ales celui american, care deseori nu are datele necesare pentru a înţelege Rusia.


Armand Goșu, istoric și expert în spațiul ex-sovietic

Remarcabila radiografie a unei epoci în continuă schimbare. Gessen îmbină poveștile de viaţă ale personajelor sale, creând un tablou tulburător. Analiza administraţiei malefice a lui Putin are același efect asupra cititorului. O carte sfâșietoare, înduioșătoare și relevantă pentru mulţi.

San Francisco Chronicle

Patru decenii de istorie intelectuală a Rusiei, privite prin ochii a patru personaje tolstoiene.

The Washington Post

Nu e doar cea mai bună carte a Mashei Gessen, ci și cheia cu care poţi deschide poarta Rusiei actuale pentru publicul occidental.

Armand Goșu, istoric și expert în spațiul ex-sovietic

O carte fascinantă și profundă.

The New York Times Book Review

O lucrare ambițioasă, atemporală, pe cât de emoționantă, pe atât de necruțătoare.

The Washington Post

Unul dintre cei mai perseverenți și neînfricați critici ai lui Putin analizează decăderea devastatoare a Rusiei postsovietice în autoritarism și cleptocrație prin prisma trăirilor a patru cetățeni ruși deziluzionați.

Publishers Weekly

O critică plină de curaj a regimului lui Putin.Toţi cei care se întreabă cum a ajuns Rusia în mâinile acestuia și ale acoliţilor săi, și ce înseamnă asta pentru restul populaţiei, vor găsi aicio explicaţie edificatoare și de ţinut minte.

The Times

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Viitorul e istorie - Descriere și informații

Marile transformări sociale, economice și culturale prin care a trecut Rusia în ultimele decenii se reflectă aici nu doar la nivel general, ci și la unul individual într-un fel în care ne face să înțelegem în profunzime ce se petrece nu departe de noi. Destinele a patru oameni născuți în ultimii ani ai comunismului se împletesc cu ale unor personaje-cheie din istoria recentă a țării, precum Aleksei Navalnîi sau Boris Nemțov. Deși, în urma discuțiilor și a interviurilor cu aceștia, Masha Gessen a ajuns să le afle cele mai nuanțate trăiri, nimic în această carte nu este romanțat sau privit din perspectiva subiectivă a autoarei. Și totuși faptele relatate au un impact emoțional puternic asupra cititorului.

Anul apariției: 2024

Format: e-book

Traducere: Bogdan Ghiurco

Autor: Masha Gessen

Titlu original: The Future is History: How Totalitarianism Reclaimed Russia

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1646-9