Bine ai venit!
|
| |

Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta

35,65 lei
Prima Regină a României a publicat sub pseudonimul Carmen Sylva numeroase scrieri, care, pe lângă valoarea lor literară, conţin o tendinţă politică şi prodinastică, astfel contribuind la promovarea noului Regat al României îndeosebi în vestul Europei.

Silvia Irina Zimmermann (n. 4 noiembrie 1970, Sibiu, România) este istoric literar, scriitoare germană și traducătoare, originară din România. Inițiatoare și membră fondatoare a Centrului de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied din Neuwied.

A urmat școala generală germană la Sibiu, după care a absolvit Liceul Pedagogic din Sibiu, la secția germană, în anul 1989. A studiat la universitățile din Sibiu și Marburg filologie germană și engleză, istoria artei și sociologie. Este doctor în literatură germană a Universității din Marburg cu o teză despre opera literară a Reginei Elisabeta a României (Carmen Sylva). A continuat activitatea de cercetare interdiscipinară în colaborare cu Arhiva Princiară de Wied (Neuwied), publicând mai multe cărți în limba germană și română despre Regina Elisabeta a României și Curtea Regelui Carol I al României.

Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta - Descriere și informații

Prima Regină a României a publicat sub pseudonimul Carmen Sylva numeroase scrieri, care, pe lângă valoarea lor literară, conţin o tendinţă politică şi prodinastică, astfel contribuind la promovarea noului Regat al României îndeosebi în vestul Europei.
Prin glorificarea Regelui Carol I al României în opera sa, Carmen Sylva s-a alăturat tendinţelor româneşti de la sfârşitul secolului al XIX-lea, de formare a unui mit al primului Rege al României independente.

Volumul de faţă reprezintă aşadar un prim studiu amănunţit despre imaginea Regelui Carol I în scrierile Reginei Elisabeta: de la gloriosul Domnitor la antreprenorul-constructor şi mecena, de la Regele înţelept la partenerul de viaţă.
Tabloul este întregit de numeroase fotografii, oferindu-ne un caleidoscop de imagini cu prima pereche regală a României în contextul social, politic şi familial al epocii.

De asemenea, la sfârşitul volumului, este reprodus textul integral al jurnalului de călătorie al Reginei, Pe Dunăre (1905), un text rar şi un exemplu de conduită monarhică în mijlocul oamenilor.


Silvia Irina Zimmermann (născută în 1970 la Sibiu) a studiat la universităţile din Sibiu și Marburg filologie germană, filologie engleză, istoria artei și sociologie și este doctor în literatură germană al Universităţii din Marburg cu o teză despre opera literară a lui Carmen Sylva.
A publicat mai multe cărţi despre Regina-poetă Elisabeta a României și este iniţiatoare și membră fondatoare a Centrului de Cercetare „Carmen Sylva“ al Arhivei Princiare de Wied din Neuwied.

Colecţia Cărţi Regale prezintă, în context internaţional şi din perspectiva secolului XXI, istoria monarhiei româneşti şi activitatea Casei Regale a României, încă de acum aproape 150 de ani şi până în prezent.

Anul apariției: 2014

Format: 15.0 x 21.0 cm

Număr pagini: 208

Autor: Silvia Irina Zimmermann

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-771-8