Silvia Irina Zimmermann
Autor

Silvia Irina Zimmermann

Autori români Cărți Cărţi Regale Cărţi Regale

BIOGRAFIE

Silvia Irina Zimmermann (n. 4 noiembrie 1970, Sibiu, România) este istoric literar, scriitoare germană și traducătoare, originară din România. Inițiatoare și membră fondatoare a Centrului de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied din Neuwied.

A urmat școala generală germană la Sibiu, după care a absolvit Liceul Pedagogic din Sibiu, la secția germană, în anul 1989. A studiat la universitățile din Sibiu și Marburg filologie germană și engleză, istoria artei și sociologie. Este doctor în literatură germană a Universității din Marburg cu o teză despre opera literară a Reginei Elisabeta a României (Carmen Sylva). A continuat activitatea de cercetare interdiscipinară în colaborare cu Arhiva Princiară de Wied (Neuwied), publicând mai multe cărți în limba germană și română despre Regina Elisabeta a României și Curtea Regelui Carol I al României.

Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta
-10%

35,65 lei

32,08 lei

Descriere Prima Regină a României a publicat sub pseudonimul Carmen Sylva numeroase scrieri, care, pe lângă valoarea lor literară, conţin o tendinţă politică şi prodinastică, astfel contribuind la promovarea noului Regat al României îndeosebi în vestul Europei.