Bine ai venit!
|
| |
Adrian Leonard Mociulschi - Mic tratat de bunăstare - Curtea Veche Publishing
-10%

Mic tratat de bunăstare

15,30 lei 17,00 lei
Volumul Mic tratat de bunăstare este o reflectare asupra frământărilor existențiale ale omului modern, care caută o cale de ieșire din labirintul propriilor lipsuri.

Adrian Leonard Mociulschi s-a dedicat încă din anii studenției cercetărilor multidisciplinare. A studiat istoria filosofiei cu academicianul Gheorghe Vlăduțescu și compoziția muzicală clasică cu academicianul Ștefan Niculescu. După obținerea doctoratului în muzică, devine bursier-cercetător al unui institut de studii avansate, iar apoi autodidact. A publicat cărțile Ștefan Niculescu: Poetică, matematică și armonie muzicală (2010), Evul Mediu: arhitectura și muzica (2011), Artă și comunicare (2013) și Mic tratat de bunăstare (2016), toate la Editura Curtea Veche Publishing.

Distinsul umanist Adrian Leonard Mociulschi prezintă marelui public interesat lucrarea Mic tratat de bunăstare. Este o formă elevată și documentată prin care ne introduce în evoluția societății umane, explicând simplu, dar modern, evoluția conceptelor de bunăstare, locuire, alimentație, comunicare, lume cromatică, automatizare și informatizare, sărăcie și bogăție, economisire. Descendent al unei vechi familii de origine poloneză, stabilită în nord estul României, autorul are printre ascendenți pe generalul de divizie Leonard Mociulschi, comandant al Diviziei 3 Vânători de Munte în cel de-al Doilea Război Mondial, care a avut mult de suferit în temnițele comuniste pentru faptele sale de de arme. Lectura Micului tratat de bunăstare este un act de cultură și de înțelegere mai bună a lumii în care trăim.

CRISTIAN PĂUNESCU

Mic tratat de bunăstare - Descriere și informații

Prosperitatea este identificată cu starea la care omul poate ajunge prin eliberarea de grijile materiale, după ce a promovat examenul abundenței. Pentru a putea atinge acest nivel omul trebuie să treacă prin mai multe încercări asemeni legendarului Heracle. Despre acestea tratează capitolele cărții, asezonate cu picanterii financiare și condimente istorice.

Nu este simplu pentru nimeni, după ce mari gânditori ai modernității s-au căznit să descopere sursele prosperității, să reia, într-un text relativ restrâns, o temă perenă, și anume bunăstarea. E nevoie de erudiție ca să-și susțină teza cu exemple, e nevoie de nonșalanță spirituală pentru a pune în legătură idei și concepte. E nevoie și de o viziune altruistă pentru a da deoparte scenarii sofisticate și pentru a găsi adevărul cel simplu, aflat, de fapt, la îndemâna oricui. Valorile pe care Adrian Leonard Mociulschi le consideră esențiale pentru a ajunge la bunăstare sunt simplitatea, cumpătarea, răbdarea și munca stăruitoare.

Anul apariției: 2016

Format: 13 x 20 cm

Număr pagini: 104

Autor: Adrian Leonard Mociulschi

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-906-4

Cărți de același autor
Mic tratat de bunăstare - Cărți asemănătoare