Distinsul umanist Adrian Leonard Mociulschi prezintă marelui public interesat lucrarea Mic tratat de bunăstare. Este o formă elevată și documentată prin care ne introduce în evoluția societății umane, explicând simplu, dar modern, evoluția conceptelor de bunăstare, locuire, alimentație, comunicare, lume cromatică, automatizare și informatizare, sărăcie și bogăție, economisire. Descendent al unei vechi familii de origine poloneză, stabilită în nord estul României, autorul are printre ascendenți pe generalul de divizie Leonard Mociulschi, comandant al Diviziei 3 Vânători de Munte în cel de-al Doilea Război Mondial, care a avut mult de suferit în temnițele comuniste pentru faptele sale de de arme. Lectura Micului tratat de bunăstare este un act de cultură și de înțelegere mai bună a lumii în care trăim.
– CRISTIAN PĂUNESCU
Detalii
Descriere
Nu este simplu pentru nimeni, după ce mari gânditori ai modernității s-au căznit să descopere sursele prosperității, să reia, într-un text relativ restrâns, o temă perenă, și anume bunăstarea. E nevoie de erudiție ca să-și susțină teza cu exemple, e nevoie de nonșalanță spirituală pentru a pune în legătură idei și concepte. E nevoie și de o viziune altruistă pentru a da deoparte scenarii sofisticate și pentru a găsi adevărul cel simplu, aflat, de fapt, la îndemâna oricui. Valorile pe care Adrian Leonard Mociulschi le consideră esențiale pentru a ajunge la bunăstare sunt simplitatea, cumpătarea, răbdarea și munca stăruitoare.
Adrian Leonard Mociulschi
Adrian Leonard Mociulschi s-a dedicat încă din anii studenției cercetărilor multidisciplinare. A studiat istoria filosofiei cu academicianul Gheorghe Vlăduțescu și compoziția muzicală clasică cu academicianul Ștefan Niculescu. După obținerea doctoratului în muzică, devine bursier-cercetător al unui institut de studii avansate, iar apoi autodidact. A publicat cărțile... >