Bine ai venit!
|
| |
Dominic Brezianu - De ce iubim bărbații - Curtea Veche Publishing
-10%

De ce iubim bărbații

31,50 lei 35,00 lei
Scrisul lui Dominic Brezianu tulbură, incită, contrariază, farmecă. Avem de-a face mai degrabă cu un pseudojurnal conceput cu o aparte, extrem de delicată și melancolică privire asupra Lumii ce se stinge, asupra civilizației umane care decade.

DOMINIC BREZIANU s‑a născut la 13 octombrie 1940, în București, într‑o familie de intelectuali. Este fiul istoricului și criticului de artă Barbu Brezianu.

A debutat în revista ieșeană Cronica (1968). A publicat cinci volume de versuri – Cu mai puține verbe (Cavallioti, 1996), Escale (Cavallioti, 2000), Nocturne (Vinea, 2006), o antologie de autor, Eroticele (Tracus Arte, 2012), care cuprinde poeme din cărțile publicate anterior și cîteva inedite, și Poeme cinematografice (Karth, 2014). De asemenea, este prezent în antologia Cele mai frumoase poeme din 2012 (Tracus Arte, 2013).

Stabilit din 1981 în California, Dominic Brezianu a publicat poeme în cele mai importante reviste românești din exil, printre care Limite, coordonată de Virgil Ierunca, iar în țară, după Revoluție, Cornel Regman i‑a dedicat un capitol în volumul de eseuri Dinspre „Cercul literar“ spre „Optzeciști“.

Este pasionat de filmele de arhivă, de muzica clasică și de călătorii – ecouri ale acestora din urmă apărînd frecvent în lirica sa.

În anul 2017, se întoarce în România și se stabilește la București. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

De ce iubim bărbații - Descriere și informații

Aș zice că scriitorul atent și responsabil în a observa cu sinceritate lumea așa cum este ea astăzi face, poate, un ultim gest în a atrage atenția asupra pericolelor care ne duc spre macularea visului omenirii. În spațiul poveștii pe care Dominic Brezianu ne-o spune evoluează o lume fără iubire. Pe sub lirismul autorului și scrisul său rafinat trece fără oprire subtilul râu al ironiei. Parcă pentru a acoperi lacrimile ce sunt gata să cadă. Jurnalul pe sărite trebuie citit cu mare atenție pentru a fi descifrat. El nu se dezvăluie de la prima lectură. Este o lume fizică a bărbaților, descrisă aproape schematic. Expusă doar mecanic, în contradicție cu adâncile cugetări despre viață și stingere.

Anul apariției: 2020

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 183

Autor: Dominic Brezianu

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0260-8