Bine ai venit!
|
| |
Autor

Dominic Brezianu

Dominic Brezianu - Carti

DOMINIC BREZIANU s‑a născut la 13 octombrie 1940, în București, într‑o familie de intelectuali. Este fiul istoricului și criticului de artă Barbu Brezianu.

A debutat în revista ieșeană Cronica (1968). A publicat cinci volume de versuri – Cu mai puține verbe (Cavallioti, 1996), Escale (Cavallioti, 2000), Nocturne (Vinea, 2006), o antologie de autor, Eroticele (Tracus Arte, 2012), care cuprinde poeme din cărțile publicate anterior și cîteva inedite, și Poeme cinematografice (Karth, 2014). De asemenea, este prezent în antologia Cele mai frumoase poeme din 2012 (Tracus Arte, 2013).

Stabilit din 1981 în California, Dominic Brezianu a publicat poeme în cele mai importante reviste românești din exil, printre care Limite, coordonată de Virgil Ierunca, iar în țară, după Revoluție, Cornel Regman i‑a dedicat un capitol în volumul de eseuri Dinspre „Cercul literar“ spre „Optzeciști“.

Este pasionat de filmele de arhivă, de muzica clasică și de călătorii – ecouri ale acestora din urmă apărînd frecvent în lirica sa.

În anul 2017, se întoarce în România și se stabilește la București. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.