Bine ai venit!
|
| |
Dr. Ozana Moraru - Complicațiile intraoperatorii ale operatiei de cataractă prin facoemulsificare - Curtea Veche Publishing
-10%

Complicațiile intraoperatorii ale operatiei de cataractă prin facoemulsificare

121,50 lei 135,00 lei
Operația de cataractă prin facoemulsificare asistată de FemtoLaser (FLACS: FemtoLaser Assisted Cataract Surgery) s-a dezvoltat ca un „boom tehnologic“ în urmă cu șase-șapte ani, tot mai mulți chirurgi din lume recomandând-o și folosind-o pentru pacienții lor. Dar, în special pentru cei aflați în curba de învățare, trebuie știut că tehnologia FemtoLaser însăși poate fi sursa unor complicații specifice timpului operator realizat de laser.

Dr. Ozana Moraru este născută la Târgu Mureş, în 1966. În ciuda pasiunii foarte mari pentru matematică (va absolvi Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ din București, secția Matematică-Fizică), va alege drumul medicinei, intrând la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București.

În timpul rezidenţiatului, îl întâlneşte pe Dr. Cristian Moraru, oftalmolog la Institutul de Geriatrie „Ana Aslan“, sub îndrumarea căruia începe să realizeze primele manevre chirurgicale oftalmologice. În relativ scurt timp, cei doi pun bazele primei clinici private de specialitate din țară, Centrul Oftalmologic Opticontact-Oculus, în care se realizează, pe lângă consultații, și operații oculare; totul, în regim ambulator – un alt element de noutate pentru pacientul român.

Dr. Ozana Moraru se specializează ulterior în chirurgia polului anterior ocular, prin participări la cursuri, seminare, congrese și schimburi de experiență în Olanda, Grecia, Germania, Italia, realizând zilnic un număr foarte mare de operații pentru cataractă și glaucom, de transplanturi de cornee și reconstrucții de pol anterior ocular, dar și de chirurgie refractivă.

Începând din 1997 participă la toate congresele europene importante, pe tema chirurgiei polului anterior, iar din 2006 va debuta în prezentarea de lucrări ştiințifice la aceste întâlniri internaționale și în susținerea de sesiuni de „chirurgie live“ (operații transmise în direct), în țară și în străinătate (Sienna, Verona, Paris, Milano, Moscova, Stockholm, Sofia și, în repetate rânduri, Barcelona). După aceste demonstrații operatorii au urmat numeroase invitații din partea Societății Europene de Cataractă și Chirurgie Refractivă (ESCRS), dar și a societăților naționale din mai multe țări, pentru a prezenta lucrări și a susține simpozioane pe diverse meridiane ale lumii – de la San Diego și San Francisco până la Capetown, de la Londra la Tokio, Istanbul sau Jeddah.

Din 1999 și până în prezent, pe lângă activitatea clinică, Dr. Ozana Moraru se implică și în activitatea de cercetare, realizând mai multe studii clinice internaționale, în domeniul glaucomului, retinopatiei diabetice, tehnologiei FemtoLaser în operația de cataractă, al cristalinului artificial toric sau al cristalinului cu focalizare extinsă. În anul 2011 este propusă și aleasă membră în Consiliul Director al ESCRS și în Comitetul Educațional al aceluiași înalt for european, unde își încheie cele două mandate în anul 2016.

La începutul anului 2012 este aleasă și membră a Academiei ESCRS, unde activează și în prezent – poziție din care va fi invitată ca prezentator și moderator pe diverse teme chirurgicale la congresele internaționale din mai multe țări europene. Tot din acea perioadă este și membru și lector al ESASO (European School for Advanced Studies in Ophthalmology), poziție din care a susținut mai multe prezentări ştiințifice și cursuri în acești ani.

În prezent, este chirurg oftalmolog și deține și funcția de administrator al Clinicii Oculus din București. Pe lângă preocupările ştiințifice, consultațiile și investigațiile din program, principala activitate rămâne, pentru Dr. Ozana Moraru, cea chirurgicală, alături de activitatea organizatorică și de planificare a dezvoltării pe termen mediu și lung a clinicii.

Complicațiile intraoperatorii ale operatiei de cataractă prin facoemulsificare - Descriere și informații

Spargerea capsulei posterioare – o complicație care poate să apară aproape în orice moment al operației de facoemulsificare.


Pentru că în această carte am abordat complicațiile facoemulsificării luând pe rând fiecare timp operator, de la incizii până la refacerea tonusului ocular la sfârșitul intervenției și prezentând care sunt posibilele complicații, cauzele apariției acestora şi cum pot fi prevenite şi rezolvate, tot așa vom trata cea mai de temut complicație intraoperatorie, spargerea capsulei posterioare cristaliniene: de la cauze, la modalități de prevenire și la rezolvarea completă a noii situații locale, în fiecare dintre timpii operatori deja descriși, astfel încât consecințele să fie cât mai reduse, iar rezultatul anatomic și funcțional să fie unul foarte bun.

Anul apariției: 2019

Format: 16 x 21 cm

Număr pagini: 420

Autor: Dr. Ozana Manuela Moraru

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0267-7