Bine ai venit!
|
| |
Diana Mandache - Castelul Bran - Curtea Veche Publishing
-10%
Hardcover

Castelul Bran

Romantism și regalitate
44,10 lei 49,00 lei
„Branul, mica cetate uitată“, cum îl numea însăși Regina Maria, în rânduri din care transpare romantismul său atât de caracteristic, răvășită de nostalgii și presimţiri lucide, își deschide, prin această splendidă monografie ilustrată, elaborată de Diana Mandache, porţile unui public dornic să afle adevărata istorie a unui simbol.

Diana Mandache este istoric și autor, a publicat mai multe volume din istoria regalității în România, Marea Britanie, Suedia, precum și articole în revistele Majesty și Royalty Digest Quarterly. A colaborat la realizarea mai multor emisiuni de televiziune și documentare. Este expert acreditat de Ministerul Culturii în istoria Casei Regale și a patrimoniului regal.

Castelul Bran a fost repus pe hartă datorită reginei Maria, care, prin efort personal, a remodelat un loc uitat şi părăsit, a pus în valoare patrimoniul, a creat un stil, a ştiut cum să mediatizeze prin fotografii crezul său artistic, per amorem ad lucem.

Diana Mandache

Castelul Bran - Descriere și informații

Cunoscut în Occident datorită literaturii fantastice, în care a fost asociat cu numele sângerosului Dracula (identificat, fără temei, cu Vlad Ţepeș), castelul Bran are o istorie care coboară până la începutul secolului al XIII-lea, în vremea teutonilor. Anul 1920 este un an de răscruce pentru destinul castelului: în semn de adâncă admiraţie și recunoștinţă pentru contribuţia adusă la Marea Unire, brașovenii i l-au dăruit Reginei Maria. Suverana va preface acest edificiu încărcat de istorie într-un încântător loc al aventurii spirituale, dând frâu liber simţămintelor sale romantice.

Cu ajutorul arhitectului Karel Líman, Regina a transformat interiorul castelului într-un spaţiu feeric, în care elementele tradiţionale românești se îmbină, într-un stil unic, fascinant, cu cele exotice. De asemenea, au fost transformate împrejurimile, care au devenit locuri de o extraordinară frumuseţe, inspirată din diferite culturi. Vizitatorii, și cei iluștri, și cei obișnuiţi, au putut admira grădini impresionante, dependinţe pitorești, iar entuziasmul lor e dovedit de impresiile de călătorie sau de scrisorile pe care i le trimiteau Reginei.

Astăzi, o vizită la Bran înseamnă mai mult decât o simplă incursiune în trecutul castelului: sunt atât de multe lucruri în jur care poartă mesajul unui spirit profund, cel al Reginei!

Anul apariției: 2017

Format: 21.0 x 21.0 cm

Număr pagini: 216

Copertă: cartonată

Autor: Diana Mandache

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-588-934-7

Cărți de același autor
Castelul Bran - Cărți asemănătoare