Bine ai venit!
|
| |
Gloria Mark - Carte dezvoltare personală-Ebook Atenția - Curtea Veche Publishing
Digital

Carte dezvoltare personală-Ebook Atenția

Revenirea la echilibru, fericire și eficiență
Pornind de la propria experiență și de la cercetările extinse realizate pe parcursul a zeci de ani, autoarea îți dezvăluie adevăratul cost al dezechilibrului unei vieți tot mai complicate.

Gloria Mark este psiholog și profesor la University of California, Irvine. Și‑a obținut doctoratul în psihologie la Columbia University și a primit de două ori Google Research Award. Printre domeniile ei de cercetare se numără multitasking‑ul și efectele utilizării dispozitivelor digitale. A ocupat anterior funcția de cercetător senior la GMD – Forschungszentrum Informationstechnik GmbH și pe cea de cercetător senior invitat la IBM Haifa, cel mai mare laborator al diviziei de cercetare a IBM din afara Statelor Unite.


A publicat peste 200 de lucrări în reviste de top din domeniul interacțiunii om–calculator (HCI) și a făcut parte din echipe de lucru asistate de computer (CSCW).

O amănunțită trecere în revistă a impactului întreruperilor din lumea digitală asupra vieții și sănătății noastre mintale.

Don Norman

Lucrarea de față e bazată pe zeci de ani de cercetare despre efectul computerizării asupra vieții personale: cât de suprasolicitați am devenit, cum ne asumăm din ce în ce mai multe sarcini, cum suntem întrerupți în mod constant. Intervalul nostru de atenție a scăzut la 47 de secunde. Dacă vrei să afli cum să acționezi eficient în era digitală, Atenția e o lectură obligatorie.

Susan David

O lectură obligatorie pentru oricine își face griji pentru reducerea duratei de atenție.

Cal Newport

Unele întreruperi sunt binevenite – cele pe care le alegem noi înșine. Majoritatea însă au o influență negativă asupra atenției, un aspect extrem de important al cogniției umane. Nu te lăsa distras de recenzia mea, citește cartea. Este o contribuție remarcabilă la domeniul psihologiei și îți arată ce înseamnă să trăieşti într-o lume a întreruperilor.

Don Norman

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte dezvoltare personală-Ebook Atenția - Descriere și informații

Faci slalom printre sarcini. Răspunzi prompt la notificările șefilor și la mesajele prietenilor. Nu e ușor să faci față distragerii, întreruperilor și problemelor de concentrare care survin odată cu ele. Gloria Mark îți vine în ajutor, invitându-te la o reflecție asupra tuturor dificultăților pe care le ridică navigarea pe internet și consumul de conținut media.

De exemplu, contrar opiniei populare, o scurtă pauză voluntară îți poate reface resursele cognitive. O activitate captivantă sau întreprinsă mecanic elimină stresul. Însă impactul internetului asupra capacității de concentrare nu trebuie neglijat. Cum să mai procesezi informațiile dacă rămâi cu gândul la conținutul media? Cum să reduci influența rețelelor de socializare asupra performanței la serviciu? Iată doar două dintre multele probleme la care, din fericire, descoperi acum soluțiile în acest volum.

Anul apariției: 2024

Format: e-book

Traducere: Irina Pricop

Autor: Gloria Mark

Titlu original: Attention Span: The Surprising Science of How We Focus, Why That’s Changing, and How Rhythm Became The New Flow

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1613-1