Roger Lancelyn Green
BIOGRAFIE

Roger Lancelyn Green (1918–1987) a fost biograf și romancier britanic. Provenind dintr-o familie înstărită și beneficiind de o educație aleasă, și-a descoperit pasiunea pentru lectură și pentru mitologie încă din copilărie, când își petrecea timpul în bogata bibliotecă a conacului în care trăia. A avut mai multe ocupații, precum cele de actor, bibliotecar și profesor.

Face parte din generația lui J.R.R. Tolkien și a lui C.S. Lewis (pe care l-a încurajat să își publice scrierile), alături de care a activat în clubul literar Inklings de la Oxford.

Lancelyn Green a repovestit, printre altele, miturile Greciei și ale Egiptului Antic, saga nordicilor și aventurile lui Robin Hood. I-a venit ideea de a adapta legendele bravilor Cavaleri ai Mesei Rotunde într-un moment în care nu existau versiuni pe înțelesul copiilor, iar după apariția ei în 1953, cartea a fost bestseller mai bine de un deceniu.

Scrierile sale au influențat operele mai multor scriitori contemporani celebri, precum Neil Gaiman și David Almond.

Vezi detalii
Descriere Legendele bravilor Cavaleri ai Mesei Rotunde sunt adunate aici sub semnul luptei dintre Bine și Rău, dintre puritatea sufletească și tentația de a-ți încălca jurământul, uneori chiar în numele iubirii.