Bine ai venit!
|
| |
Autor

Marie Christine Katz

Marie Christine Katz - Carti

Marie Christine Katz lucrează interdisciplinar și se concentrează pe performance și instalație, abordând în creațiile sale probleme de mediu și sociopolitice cu impact regional și global. Proiectele ei sunt deschise, dezvoltându-se în timp. Caută adesea să implice publicul, să-i facă pe oameni să-și împărtășească poveștile și totodată să colaboreze cu artiști axați pe diferite domenii. Spectacolele sale sunt completate de răspunsurile trecătorilor la întrebările pe care li le adresează. Marie Christine creează costume și obiecte din diferite materiale, cum ar fi scamele din uscătoare, țesături, umerașe, diverse fire, ceară sau sârmă, iar ca medii de expresie folosește arta video, fotografia, sunetul și rețelele de socializare. Marie Christine moderează ateliere care încurajează ciclismul și interacțiunile umane (vezi @mck_workinprogress pe Instagram). În plus, organizează plimbări participative cuoameni din diferite colțuri ale lumii, prin Twitter (vezi @mcayer) și Instagram Live (vezi @letstakeawalk_world).

Proiectul #DancingAlonewithMyShadow a început în pandemie și poate fi accesat pe Instagram (@dancingalonewithmyshadow). Plimbările, mișcarea, dansul, vocea, textul și improvizațiile modelează continuu ceea ce artista prezintă publicului. Marie Christine are o licență în artă la Empire State College și a terminat trei ani cu frecvență la New York Studio School, urmând cursurile de actorie de la The Bruce Ornstein Theatre. Continuă să studieze vocea, mișcarea, teatrul și dansul în diferite situații.

Marie Christine a avut ocazia să cânte alături de alți artiști, ca parte din proiectele lor, printre care Daniel Allen Nelson, grupul Object Collection și Susana Cook. În plus, a făcut figurație pentru Metropolitan Opera și a jucat în piese de teatru, filme și videoclipuri muzicale. A participat la rezidențe artistice precum The Field (2010), Art Omi (2011) și a fost beneficiară a programului LMCC. A avut expoziții la Bronx River Art Center, în cadrul proiectului Velada Santa Lucía Venezuela, la AiOP, Northside Art (cu Consulatul General al Elveției), Brooklyn Arts Festival, Bergen International Festival, Chashama Gallery, Nicosia International Festival, Dixon Place Upstairs, NYSS. A jucat la Ivy Brown Gallery, Local Project, Plaxall Gallery și White Box. În plus, Marie Christine a moderat ateliere de performance creativ la The Fountain House Gallery și Ivy Brown Gallery. Din 2009, moderează performance-ul interactiv Let’s Take a (Virtual Twitter Guided) Walk, proiect al cărui episod cu numărul 57 (LTAW #57) a fost prezentat recent la Oxford, Anglia, în cadrul Marmalade Festival. Proiectul #DancingAlonewithMyShadow a fost selectat pentru EnTránsito Festival din Sant Antoni de Portmany, Ibiza. Marie Christine s-a născut și a crescut în Elveția, dar locuiește de multă vreme la New York. 

Foto © Vlad Jenkins