Bine ai venit!
|
| |
Adrian Bejan - Timp și frumusețe - Curtea Veche Publishing
-10%

Timp și frumusețe

De ce timpul zboară și frumusețea rămâne
62,10 lei 69,00 lei
Constrângerile din anii de școală ne împiedică uneori să vedem frumusețea fizicii. Însă Adrian Bejan trece prin conceptele ei cu asemenea lejeritate, încât ne vrăjește pe loc.

ADRIAN BEJAN a absolvit Massachusetts Institute of Technology (MIT) și face cercetări în domeniul științei ingineriei și fizicii aplicate: termodinamică, transfer termic, convecție, design și evoluție în natură. Este profesor la Duke University. În 2018, a primit Medalia Benjamin Franklin, iar în 2019, Premiul Humboldt Research. A scris peste 30 de cărți și peste 700 de articole științifice. A primit, cu titlu onorific, 18 doctorate în 11 țări, de la instituții precum Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zürich) și Sapienza – Università di Roma.

Timp și frumusețe este o operă interdisciplinară la superlativ. Explicând modul în care o viață în schimbare poate încetini trecerea aparent rapidă a „timpului uman“, această lectură ne oferă o bucățică de înțelepciune neprețuită despre cum să ducem o viață mai sănătoasă și mai împlinită.

Dr. Parag Khanna

Adrian Bejan recurge la analiza atentă a unei suite de subiecte precum sportivii, tehnologia și chiar volumul de gheață dintr-un fulg de nea, iar astfel își demonstrează cu succes teoriile.

Kirkus Reviews

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, copilul interior, care nu ne-a părăsit niciodată, înțelege ceea ce a devenit și, la un moment dat, exclamă: „Deja s-a întâmplat!“ Parcurgând Timp și frumusețe, cititorul atent nu poate decât să-și spună „Am înțeles“ și, în sfârșit, să-și considere frumoasă aventura umană.

Patrick Kalason

Timp și frumusețe - Descriere și informații

Timpul perceput („timpul minții“), explică el, este diferit de cel indicat de ceas: este doar alt cuvânt pentru „schimbarea percepută“. Alături de frumusețe, este una dintre cele mai viscerale percepții ale noastre. De la idei, mesaj, formă, perspectivă, artă, știință, iluzii și vise până la viteza și claritatea gândirii și luarea deciziilor, Adrian Bejan răspunde la întrebări fundamentale despre cogniția umană. Astfel, înțelegerea fizicii ne înarmează cu tehnici care ne ajută să ne încetinim timpul minții (care accelerează odată cu vârsta) și să ne creăm condițiile pentru o viață mai lungă.

Anul apariției: 2023

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 224

Traducere: Cristina Stan

Autor: Adrian Bejan

Titlu original: Time and Beauty. Why Time Flies and Beauty Never Dies

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1495-3

Timp și frumusețe - Cărți asemănătoare