Taină şi sens în Povestea vieţii mele, capodopera Mariei, Regina României

Analiză narativ-discursivă

Descriere

Un studiu critic care atestă valoarea literară și charisma livrescă a operei unei figuri regale strălucitoare, Regina Maria a României, realizat cu instrumentele analitice ale lingvisticii și limbajului.
arrow-left

Cartea Cristinei Ungureanu este scrisă atât cu mijloacele consacrate ale investigației științifice, cât și cu patos, cu dăruire, cu multă căldură omenească. Prin pana autoarei, Regina noastră de suflet reînvie deopotrivă maiestuoasă și sensibilă, demnă și calmă, suverană și țărancă în ie românească, soră medicală și mamă a tuturor luptătorilor căzuți în război.

– Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române

arrow-left

Analiza Cristinei Ungureanu surprinde instantanee rarisime, într-o formă de comunicare estetică de înaltă ținută, cu valoare intrinsecă, asigurându-ne că scrierile Reginei Maria pot fi savurate pe diferite paliere: originalitate, virtuozitate, expresivitate, concordanță ori densitate.

– Liviu Țăranu, cercetător CNSAS

arrow-left

Instrumentele de analiză folosite în lucrare, ale lingvisticii şi limbajului în general, au fost edificatoare în revelarea sensului textului literar al Reginei Maria, în care autoarea dă dovadă de maturitate creatoare, reuşind să făurească o operă pe care generaţiile următoare o vor avea ca mărturie a geniului său creator.

– Cristina Ungureanu

Detalii

Anul apariției: 2021
Format: 13 x 20 cm
Număr pagini: 296
Autor: Cristina Ungureanu
Cod produs: 978-606-44-0845-7
Despre autor

Cristina Ungureanu

Cristina Ungureanu este conf. univ. dr. la Universitatea din Pitești, Departamentul de Limbi Străine Aplicate. Cu o licență în filologie, a susținut teza de doctorat în anul 2006, în domeniul Științelor Limbajului, la Universitatea „Jules Verne“ din Picardia, Amiens, Franța. În anul 2013, a efectuat un stagiu postdoctoral în domeniul terminologiei sociolingvistice ... >

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
291,00 lei
icon-favorite
icon-favorite
257,00 lei
icon-favorite

Pachet

NLP
237,64 lei
icon-favorite
245,00 lei
icon-favorite
icon-favorite
152,00 lei

Produse asemănătoare