Bine ai venit!
|
| |
Ion Aion - Spovedania unui preot ateu - Curtea Veche Publishing
-15%

Spovedania unui preot ateu

33,15 lei 39,00 lei
Drumul unui preot către ateism nu poate fi decât unul presărat cu peripeții.

Absolvent de teologie și de limbi clasice, ospătar, hamal, profesor de greacă veche încununat cu performanțe didactice de excepție, doctor în teologie, traducător publicat de Patriarhia Ortodoxă Română în cadrul prestigioasei colecții „Părinți și Scriitori Bisericești”, doctorand în studii literare și culturale, dar mai ales preot, slujind timp de 11 ani la diferite parohii din județele Buzău și Vrancea, Ion Aion — așa cum debutează sub pseudonim — și-a găsit în cele din urmă vocația în literatură și totodată stigmatul: demisia din preoție, caterisirea, apoi respingerea de către familie pentru cartea — Spovedania unui preot ateu.

De mulți ani port haina preoției. Am slujit atâtea Învieri, an de an, și atâtea morți, mult mai multe, ori de câte ori s‑a ivit prilejul. Am văzut atâtea nașteri și decese, atâtea vieți… atâtea suflete pe dinăuntru, din scaunul spovedaniei, acolo unde mii de oameni, de‑a lungul vremii, mi‑au arătat gândurile lor, îndoielile, neputințele, durerile, dar mai ales toate mizeriile ascunse în viscerele lumii. Când m‑am hirotonit eram doar un copil. După primele spovedanii, m‑am maturizat. După primele înmormântări, m‑am abrutizat.

Ion Aion

Spovedania unui preot ateu - Descriere și informații

Spovedania unui preot ateu este o meditaţie provocatoare pe tema condiţiei umane, dar şi o căutare a divinului, a credinţei, dincolo de superstiţii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituţionalizată. Născută dintr-o experienţă directă de viață, tragică şi tulburătoare, cartea refuză resemnarea şi postulează o încredere reînnoită în umanitate.

Anul apariției: 2019

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 192

Ediția: a II-a

Autor: Ion Aion

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0318-6

Cărți de același autor
Spovedania unui preot ateu - Cărți asemănătoare