Bine ai venit!
|
| |
Radu F. Constantinescu - Necenzurat - Curtea Veche Publishing
-15%
Hardcover

Necenzurat

46,75 lei 55,00 lei
După Filosofia sexului, Radu F. Constantinescu revine acum cu o nouă carte pe tema relațiilor de cuplu. Autorul reușește aici o îmbinare originală între povești de viață și reflecții personale – totul, pe un ton relaxat și natural.

Ramona şi Radu F. Constantinescu descriu acele intuiţii psihologice pe care le-am avut cu toţii, chiar dacă nu le-am analizat întotdeauna. Viaţa de familie, joburile noastre, relaţiile de cuplu, flirturile online, interviurile de angajare, versurile muzicii pop, rock sau hip-hop, proverbele româneşti – totul ascunde ceva, totul încearcă să ne vorbească.

Dacă suntem suficient de deschişi, suficient de răbdători, atunci vom înţelege. Reflecţiile celor doi autori spun multe nu doar despre lumea în care trăim, ci mai ales despre noi înşine, despre originea şi sensul dorinţelor noastre. 

Ea: Muza. 20 de ani de pictură, mai mulți de viață. Autoare premiată pentru Gust Verde, o carte de bucate cu bucăți de viață. Singurul volum de acest gen care a ajuns în poziția de bestseller fără să fi fost vreodată pe rafturile unei librării.

El: Singurul scriitor/blogger din România care a donat 66 000 RON pentru două cauze sociale. A generat, în plus, donații de aproximativ 200 000 de euro. Nu-i așa că nu știați? Știrile pozitive nu ajung în presă.

Nici nu știți câtă nevoie aveam de o psihologie a lumii urbane, a vieții de birou, a flirturilor online, a speakerilor motivaționali și a comerțului dezlănțuit! La vremuri noi, fantasme noi. Sunt atâtea și atâtea noi dorințe, dar și traume, pe care, vai, marii analiști nu au apucat să le descifreze.

Psihologia evadează din turnul său de fildeș și iese… în stradă, pentru a le vorbi oamenilor obișnuiți. Este, din nou, o știință a sufletului, cristalizată la suprafața vieții de zi cu zi. O viață prinsă în vrăjile industriei luxului, a manipulărilor și a mantrelor publicitare.

Trebuie doar să privim în jur, să înțelegem și să ne punem cea mai importantă întrebare: de ce ne dorim ceea ce ne dorim?

Necenzurat - Descriere și informații

Fiind unul dintre acei puțini autori ce reușesc să prezinte o relație de cuplu din ambele perspective – atât a femeii, cât și a bărbatului –, Radu F. Constantinescu se apropie de cititor cu înțelegere și umor, ca un prieten care-ți povestește fără ocolișuri despre tot ce implică dragostea: pasiune și plictiseală, dor și renunțare, sinceritate și minciună, rațiune și extaz etc.

Autorul ridică la fileul cititorului o serie de întrebări…

 • Cum arată relația perfectă?

 • Care sunt tipurile de femei, după comportamentul lor în dragoste?

 • Ce e preludiul?

 • Ce greșeli fac femeile în amor?

 • Care-i deosebirea dintre bărbatul ”da, dragă” versus bărbatul ”dat dracului”?

 • De ce se strică o relație oficială?

 • Cum să-ți părăsești iubitul sau iubita?

 • Ce faci când iubești un bărbat care nu e al tău?

…și dă o sumă de răspunsuri:

 • Dragostea nu e relație – e revelație.

 • Femeia iartă mai degrabă un bărbat obraznic decât unul indecis.

 • Nu există o singură iubire adevărată.

 • Fiecare poveste de iubire este mai puțin Romeo și Julieta și mai mult Îmblânzirea scorpiei.

 • Bunele maniere sunt altele decât cele pe care le știi tu.

 • Omul se obișnuiește mai greu cu singurătatea decât cu nefericirea.

 • Există un singur lucru mai periculos decât o femeie care țipă: una care tace.

 • Un cuplu perfect însemnă un bărbat și o femeie despre care nu avem suficiente informații.

Necenzurat este prescripția perfectă pentru diagnosticul de ipocrizie socială.

Cel mai cunoscut scriitor dintre bloggeri sau cel mai cunoscut blogger dintre scriitori? A câştigat şi premii pe care, în general, scriitorii nu le iau: Cel mai bun blog (Radar de Media) 2014, conduce detaşat pentru 2015; Premiul Revistei VIP; Premiul Galei Bărbaţi de Succes şi aşa mai departe. Se încăpăţânează să spună că premiul cel mai mare este atenţia cititorilor săi. Un premiu pe care îl câştigă săptămână de săptămână. Peste 30 000 000 de afişări a strâns blogul lui de la „rebranding“. Locul 1 pe trafic.ro în 16 luni din ultimele… 18! O prezenţă constantă în topul celor mai viralizate articole de blog din România (zeList). Prima lui carte, Filosofia sexului, apărută tot la Curtea Veche Publishing a fost bestseller încă din prima zi de precomenzi, fiind, poate, singura carte care s-a epuizat înainte să apară. Stilul lui e greu de inclus într-o categorie. E „condamnat“ să rămână mereu „în afara colecţiilor“, dar în atenţia celor care vor răspunsuri directe chiar şi la întrebările pe care nimeni nu le pune cu voce tare. „N-o să-mi fie dor de tine. Nu o să șterg pozele cu tine din telefon. Nu o să vorbesc cu prieteni comuni să aflu ce mai faci. Nu o să bat DJ-ul dacă pune melodia aia pe care mi-ai promis tu că n_x005Fo să-ți mai muți niciodată hainele. Sau eu ți-am promis că n-o să ți le mai muți? Cum a fost? Pur și simplu, n-o să-mi fie dor de tine și nu o să schimb locul mobilei prin casă. S-o fac să pară altfel. Altcumva. Altundeva. N-o să las mușcatele să moară de sete, iar eu… eu în niciun caz n-o să mă îmbăt. N-o să-mi fie dor de tine și n-o să-ți dau unfriend ca apoi să caut să-ți văd de pe pagina lui Dan check-in-urile. N-o să merg ca din întâmplare la restaurantul tău preferat să cer un borș de vițel și să te aștept… ca un bou. Nu te gândi măcar o secundă că o să dau jos ramele alea de pe pereți. Oricum n-am apucat să punem nimic în ele! Să nu crezi că n-o să mai merg la Constanța. Sau că n-o să mai beau Jägermeister din pahare reci. Sau că n-o să mă mai îmbrac cu tricoul verde. Sau că o să donez cămașa neagră unui om al străzii… Nu. N-o să-mi fie dor de tine. Pentru că sunt al dracului de hotărât… să te păstrez!“ — Radu F. Constantinescu

Anul apariției: 2019

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 192

Copertă: cartonată

Ediția: a III-a

Autor: Radu F. Constantinescu

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-0241-7

Cărți de același autor
Necenzurat - Cărți asemănătoare