Bine ai venit!
|
| |
Szekely Ervin - Egy asszimiláns feljegyzései - Curtea Veche Publishing
-10%

Egy asszimiláns feljegyzései

36,00 lei 40,00 lei
Székely Ervin regénybeli hősének már élete első éveiben meg kellett tanulnia – a családban, iskolában, boltban, focimeccseken – hogy bizonyos gondolatok, beszélgetések amiket hallott, olvasott vagy írt titokban tartandók, mert minden dolognak, cselekedetnek, értékítéletnek kettős dimenziója van: egyféleképp látják a románok és másképp a magyarok.

Szekely Ervin s-a născut în 1957, la Salonta. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai“, din Cluj. A ocupat posturi de consilier juridic şi a lucrat ca ziarist. În perioada 1992–2004 a fost deputat în Parlamentul României, iar în următorii patru ani, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În prezent este ziarist în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune. Este căsătorit, are un fiu şi o nepoată. În afară de Cum am devenit român a publicat cinci cărţi în limba maghiară: două volume de publicistică şi trei romane. 

Egy asszimiláns feljegyzései - Descriere și informații

Székely Ervin egy magyar közösségben született a Bihar megyei Nagyszalontán. Jogi tanulmányai a kolozsvári

Babeș-Bolyai Tudományegyetemen, parlamenti mandátumai, államtitkári tisztsége az Egészségügyi Minisztériumban, munkája a Román Közszolgálati Rádiótársaságnál lehetővé tették számára, hogy mindinkább felfedezze Romániát és könyveiben megfogalmazza tapasztalatának legérdekesebb elemeit.

A magyar-román együttélésből született tapasztalat, amelyet az Egy asszimiláns feljegyzéseiben olvashatunk, rendkívül érdekes és szórakoztató akkor, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan az várható lenne, amikor a román valóság, amellyel kapcsolatba kerül kellemesen lepi meg és elveszti azokat a bizonyosságait, amelyeket közössége próbált átadni neki.

Anul apariției: 2017

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 224

Autor: Szekely Ervin

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-440-012-3

Cărți de același autor
Egy asszimiláns feljegyzései - Cărți asemănătoare