Bine ai venit!
|
| |
E-un mister, așa se pare...
-25%

E-un mister, așa se pare...

ghicitori
18,75 lei 25,00 lei
Atenţie, ghicitorile din această carte au fost scrise cu meşteşug şi nu e uşor să le dezlegi. Dacă nu ghiceşti, e o cale de scăpare: întorci cartea cu susul în jos şi ai răspunsul la întrebare!
Nr. pagini: 48 Format: 19.0 x 23.5 cm Categorii: Cărți, Autori români, Ficțiune pentru copii, Cu ritm și rimă Imprint: Descriptoare: , , ,

Vasile Groza

Vasile Groza s-a născut în 1937. A avut dintotdeauna pasiunea scrisului, dar a debutat abia în 2005, cu o carte de literatură pentru copii, şi anume Lumea prinţesei BLU. De atunci a mai publicat patru volume de poezie, primite bine atât de cititori, cât şi de critica literară. 

Vasile Groza este un personaj: hâtru, optimist, neobosit, publică în ziare şi în reviste, participă la emisiuni de televiziune şi e gata oricând să rostească o vorbă cu tâlc. Loredana, care nu-i altcineva decât fiica sa, confirmă această impresie: „Dacă de la mama am învăţat să cânt, de la tata am învăţat să fiu creativă.“

Ştii ce e o ghicitoare? E o ­poezie, frecventă în folclor, care ne pune mintea la încercare, ca un joc cu vorbe înşelătoare. Trebuie să fii atent şi să nu te laşi dus de nas de asemănări întâmplătoare, fiindcă ghicitoarea te şi ajută, te şi păcăleşte. Atenţie, ghicitorile din această carte au fost scrise cu meşteşug şi nu e uşor să le dezlegi. Dacă nu ghiceşti, e o cale de scăpare: întorci cartea cu susul în jos şi ai răspunsul la întrebare!

E-un mister, aşa se pare…
Nu-i o fiinţă, că n-o doare,
Umblă, dar n-are picioare,
E un fel de întrebare.
Ce e oare?
E cumva o _ _ _ _ ?

Anul apariției: 2017

Format: 19.0 x 23.5 cm

Număr pagini: 48

Autor: Vasile Groza

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-936-1