Bine ai venit!
|
| |
Hunter S. Thompson - Ebook Hell's Angels - Curtea Veche Publishing
Digital

Ebook Hell's Angels

Strania și terifianta saga a bandei de motocicliști proscriși
Pentru unii, infractori înrăiți, pentru alții, niște eroi, Hell's Angels au rămas în istorie ca un grup de răzvrătiți emblematic. Scriitorul Hunter S. Thompson investighează în această carte originile, motivațiile și etosul bandei de motocicliști.

Hunter S. Thompson (1937–2005) s‑a născut în Louisville și a debutat ca editorialist sportiv în Florida. Ca să se documenteze cu privire la banda Hell’s Angels, a stat în preajma nelegiuiților mai bine de un an – a călătorit cu motocicleta, a hoinărit, a pus la cale planuri, până când, în cele din urmă, a fost efectiv călcat în picioare. A început să scrie Hell's Angels în timp ce frecventa cursurile Columbia University din New York. Ulterior a lucrat pentru ziare și reviste din New York, San Juan și Rio de Janeiro. Articolele sale au fost publicate în Esquire, Rolling Stone și San Francisco Examiner.

Există doar două adjective de care le mai pasă scriitorilor: genial și scandalos, iar Thompson are dreptul să le folosească pe ambele.

Tom Wolfe

Superbă și terifiantă.

Chicago Tribune

Vocea rebelă a unei contraculturi americane.

The Guardian

Cartea lui Hunter S. Thompson este cea mai bună relatare a fenomenului Hell's Angels.

The New Republic

Thompson ne invită să privim prin lupă o lume cu care cei mai mulţi dintre noi nu vor îndrăzni niciodată să aibă de-a face.

The New York Times Book Review

Hell’s Angels este cartea care l-a făcut celebru pe Thompson.

Loaded

Hell’s Angels este un excelent documentar.

Time Out

În ciuda umorului sardonic și a tonului lipsit de inhibiţii, cartea lui Thompson este o operă profundă.

The New Yorker

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Ebook Hell's Angels - Descriere și informații

„Atenție, nelegiuiții pe două roți nu mai sunt la porțile orașului! Sunt chiar printre noi!“ Așa ar fi sunat titlul vreunui ziar local din America anilor 1960 după ce Hell’s Angels ar fi dat năvală în oraș, doar ca să se distreze în stilul lor caracteristic: motoare, raiduri, femei, droguri și bere.

Mituri, exagerări sau adevăruri îngrozitoare? Prejudecăți sau fapte dovedite? Ziariștii îi adorau pentru că le ofereau subiecte de scandal, iar publicul era fascinat de aerul lor amenințător și, într-un fel, misterios de răzvrătiți și antieroi neînțeleși. Nu e de mirare că mass-media a ajuns să născocească povești despre ei: pentru că cititorii și-o doreau și pentru că teroarea vinde.

Hell’s Angels este și o carte despre Hunter S. Thompson, scriitorul care a stat peste un an în mijlocul Îngerilor, împreună cu care a călătorit, a participat la raiduri, a băut tone de bere și s-a drogat. Cu unii s-a împrietenit, alții l-au privit mereu cu neîncredere. Cu toate că nu s-a integrat niciodată complet în grupul lor, Thompson a ajuns să îi înțeleagă mai bine decât oricine pe acești nonconformiști.

Anul apariției: 2024

Format: e-book

Traducere: Ioana-Gabriela Dumitrescu

Autor: Hunter S. Thompson

Titlu original: Hell's Angels: A Strange and Terrible Saga

Format ediție: Digital

ISBN : 978-606-44-1644-5