Vladimir Sorokin
Autor

Vladimir Sorokin

Autori străini Byblos Cărți Ficțiune Noutăți Roman Disidență umanitară

BIOGRAFIE

VLADIMIR SOROKIN (n. 1955) este un scriitor rus de factură postmodernă, unul dintre cei mai populari autori din literatura rusă contemporană. A scris romane, piese de teatru, nuvele și scenarii de teatru și film, precum și libretul pentru Copiii lui Rosenthal, de Leonid Desiatnikov, prima operă comandată de Teatrul Bolșoi într-un sfert de secol.


În anii 1980, a făcut parte din scena underground a literaturii moscovite, unde s-a format ca scriitor, după ce vreme de un deceniu, în anii 1970, avusese o activitate de ilustrator de carte și artist vizual. Cărțile sale au fost traduse în peste douăzeci de limbi și sunt prezente în portofoliile unora dintre cele mai importante edituri din întreaga lume. Sorokin este laureat al premiilor „Andrei Belîi“ și „Maxim Gorki“, iar Viscolul a fost distins atât cu Premiul literar NOS, cât și cu Premiul Bolșaia Kniga. În 2013, Vladimir Sorokin a fost finalist la Man Booker Prize.


Dintre cărțile sale, la Curtea Veche Publishing au mai fost traduse Gheața, Ziua opricinicului și Kremlinul de zahăr.

Viscolul
-5%

45,00 lei

42,75 lei

Descriere Romanul lui Vladimir Sorokin, situat într-un secol al XIX-lea distopic și echivoc, va dezvălui numai și numai la momentul potrivit de ce mașina lui Kozma este trasă de cincizeci de cai nu mai mari decât o potârniche, de ce în Rusia caii de povară sunt înalţi cât o casă cu două etaje și, nu în ultimul rând, de ce misterioasa molimă, care le dă morţilor forţa să-și părăsească mormintele, vine din Bolivia.