Telefon Curtea Veche

Paul Goma

Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)

Paul Goma

Scrisuri II (1990-1998) - interviuri, dialoguri, s...

33,72 lei

Fără TVA: 32,11 lei

Sunt diferite moduri de a confisca, de a fura, de a lua, de a-ţi însuşi ceea ce nu-ţi aparţine, şi pentru care n-ai muncit. Pentru care n-ai vărsat sânge. (Niciodată nu va fi suficient, oricât se va repeta, repeta, repeta că în România s-a vărsat sânge. Chiar dacă ar fi fost un singur mort, era ..

Paul Goma

Scrìsuri - I (1971-1989)

33,72 lei

Fără TVA: 32,11 lei

... chiar dacă am fi fost, cândva, „cei mai persecutaţi (de istorie)“, acel eventual trecut nu justifică acest prezent de zăpăceală, de demisie, de atitudine de elev puturos care nu a învăţat decât două lecţii: a smiorcăielii — că el nu ştie — şi a datului vinei pe altul, pe altceva, niciodată pe si..

Paul Goma

Gherla-Lăteşti

25,04 lei

Fără TVA: 23,85 lei

„Recitesc şi iar recitesc. Sunt fragmente care mă obsedează. Mă înspăimântă bătaia şi umilinţa îndurate de tânărul Paul Goma. Mă înspăimântă cazna tuturor semenilor noştri care au mărturisit prin faptă şi prin scris, cărora nu le semănăm şi care au îndurat suferinţe neverosimile pentru alintaţii, îm..

Paul Goma

Adameva

23,12 lei

Fără TVA: 22,02 lei

„Viaţa-memoria-istoria ca un tren… Pagină cu pagină, cuvânt după cuvânt, vrei să rămâi în captivitate. E adevărat că nici nu poţi coborî, nu încă. Uneori te sufocă istoriile sale şi de-abia aştepţi o haltă, undeva, prin vreo altă amintire, numai să poţi respira un pic. Cât să încerci să te pui în ..

Paul Goma

Infarct

21,19 lei

Fără TVA: 20,18 lei

Să zicem aşa - repetînd, repetînd, repetînd: o victimă are dreptul să ierte ceea ce călăul i-a făcut, ei. Şi numai ei. Deci: o victimă nu are dreptul (nici acela „creştinesc”) de a ierta, ea, ceea ce călăul făcuse unor victime dispărute (asasinate), sau în numele celor care nu s-au rostit dacă da sa..

Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)