Bine ai venit!
|
| |
Autor

John Fleming

John Fleming - Carti

John Fleming s‑a născut și a crescut în Richmond, Virginia. Interesul pentru arhitectură și dorința de a construi s‑au născut dintr‑o tradiție de familie care datează încă din vremea străbunicilor săi. Student eminent, și‑a dezvoltat interesul pentru design arhitectural la Illinois Institute of Technology, instituție cunoscută pentru adeziunea sa la principiile lui Mies van der Rohe, unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți ai timpurilor moderne. După absolvire, John a lucrat pentru marele arhitect și a fost selectat pentru a realiza multe dintre ilustrațiile din ultima carte dedicată acestuia.

Cunoștințele și interesul lui John pentru arhitectură l‑au condus în cele din urmă la înțelegerea faptului că aceleași principii de proiectare și construire ar putea fi aplicate și în viață. Aceste idei au constituit fundamentul convingerii sale puternice că oamenii obișnuiți pot realiza lucruri extraordinare urmând concepte similare. Credința sa l‑a determinat să treacă de la studiul arhitecturii la o carieră în domeniul vânzărilor directe. Decizia lui John de a activa în industria vânzărilor directe a fost influențată de faptul că aici și‑au găsit locul oameni din toate categoriile sociale, cu sau fără experiență în domeniu, de mai bine de 100 de ani. El a înțeles faptul că acest lucru le‑a creat posibilitatea de a activa în sistemul american al liberei inițiative celor interesați să dobândească competențe de bază despre vânzările directe și deservirea altora. Timp de 40 de ani, și‑a testat teoriile nu numai asupra lui însuși, ci și asupra altor mii de oameni despre care credea că ar putea deveni arhitecții propriilor destine.

John și‑a construit o carieră de succes ca antreprenor, consultant, publicist și speaker. A înființat și și‑a gestionat propria companie de vânzări directe, a activat ca antreprenor independent și a deținut diverse posturi de conducere în cadrul unor companii de top, inclusiv, timp de 15 ani, la Avon Products, Inc., în cadrul căreia a condus departamentul de afaceri occidentale, înregistrând o creștere record a vânzărilor și a veniturilor timp de șase ani consecutivi. John s‑a retras de la Avon în 2005. A activat o perioadă lungă în cadrul Direct Selling Association și Direct Selling Education Foundation și în prezent face parte din consiliile de administrație ale celor două organizații. În 1997, Direct Selling Education Foundation a recunoscut importanța contribuțiilor sale în domeniu, acordându‑i cea mai importantă distincție, Circle of Honor Award.

În ultimii ani, John a înființat noi structuri organizaționale prin intermediul cărora a putut să‑și valorifice cunoștințele de consultanță și leadership în domenii legate de afaceri și educație și în identificarea de soluții privind problemele vieții de zi cu zi. În 2006, a devenit patron și editor‑șef al Direct Selling News, publicație din domeniul comercial care deservește industria vânzărilor directe, poziție din care are posibilitatea să le împărtășească cunoștințele și opiniile celor cu funcții de conducere în această industrie (directsellingnews. com). Din 2008 este director executiv al SUCCESS Foundation, organizație nonprofit care ajută adolescenții să dobândească competențe de bază în domeniul dezvoltării personale, astfel încât să‑și poată atinge potențialul maxim (SUCCESSFoundation.org). John este, de asemenea, autorul paginii The One Course, în cadrul căreia oferă orientări despre cum să‑ți construiești o viață de succes folosind principiile arhitecturii (theonecourse.com).