Bine ai venit!
|
| |
Autor

Florentina Tone

Florentina Tone - Carti

Momentan, nu exista carti publicate de acest autor.

Florentina Ţone (n. 1981) este jurnalistă şi doctorandă în sociologie în cadrul Şcolii doctorale a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti.
A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (UB) în anul 2004, cu o lucrare de diplomă intitulată Imaginea comunităţii evreieşti din România secolului XX. Studiu comparativ privind documentele scrise şi orale ale unei istorii zbuciumate.
Are un titlu de Master în Ştiinţele Comunicării, obţinut în 2006, iar lucrarea de disertaţie — intitulată Imaginea sănătăţii poporului român în perioada interbelică. Studiu de caz privind intervenţia de medicină socială a Şcolii gustiene — a avut în centrul ei activitatea echipelor regale studenţeşti, coordonate de Fundaţia Culturală Regală „Principele Carol“, în domeniul sănătăţii. Interesele ei de cercetare includ Şcoala Gusti şi sănătatea, istoria regalităţii în România, identităţile regionale şi viaţa cotidiană în comunism.
Alături de o serie de colegi de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (UB) a contribuit la realizarea volumului de istorie orală Istorie la firul ierbii. Documente sociale orale (Tritonic, 2003), coordonat de Zoltán Rostás şi de Sorin Stoica.
A publicat pe parcursul timpului articole în Adevărul, Adevărul literar şi artistic, Adevărul şcolar şi universitar, Flacăra, Dilema Veche, Dilemateca, Antichităţi România, Elle Bistro, Buletin de Capitală. La Adevărul a lucrat în departamentele Învăţământ, Reportaj şi Social, iar din decembrie 2009 e editor la revista Historia.