Alfred Rosenberg
BIOGRAFIE

Alfred Rosenberg, un nazist convins, a fost și ideologul-șef al NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei). Ca atare, a propagat ideologia nazistă atât în scrierile, cât și în discursurile sale. Cartea sa, Der Mythus des 20. Jahrhunderts, a fost una dintre cele mai vândute publicații antisemite din timpul celui de-al Treilea Reich.

Rosenberg a preluat, în 1933, conducerea Biroului de Politică Externă al NSDAP. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, „Grupul de Acțiune Reichsleiter Rosenberg“ a devenit cea mai redutabilă instituție de jefuire a bunurilor culturale din întreaga Europa.

Numit în 1941 ministru pentru Teritoriile Ocupate din Est, Rosenberg a fost implicat în mod activ în inițierea Holocaustului și jefuirea Europei de Est. Mult timp după 1945, rolul său în sistemul de putere nazist a fost subes-timat. Abia după 2013, notele sale de jurnal, găsite și publicate integral, arată cât de important a fost rolul pe care l-a jucat în politica celui de-al Treilea Reich.

Jurnal 1934-1944
-15%

55,00 lei

46,75 lei

Descriere În 2015, la 70 de ani de la terminarea celei de a doua conflagraţii mondiale, Jurnalul (1934–1944) lui Alfred Rosenberg, ideologul de frunte al național-socialismului, a văzut, pentru prima oară lumina tiparului, simultan în trei limbi de largă circulaţie: germană, engleză și franceză. Astăzi, după numai doi ani, Jurnalul este oferit specialiștilor și publicului larg din România.