Bine ai venit!
|
| |
Autor

Alfred Rosenberg

Alfred Rosenberg - Carti

Alfred Rosenberg, un nazist convins, a fost și ideologul-șef al NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei). Ca atare, a propagat ideologia nazistă atât în scrierile, cât și în discursurile sale. Cartea sa, Der Mythus des 20. Jahrhunderts, a fost una dintre cele mai vândute publicații antisemite din timpul celui de-al Treilea Reich.

Rosenberg a preluat, în 1933, conducerea Biroului de Politică Externă al NSDAP. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, „Grupul de Acțiune Reichsleiter Rosenberg“ a devenit cea mai redutabilă instituție de jefuire a bunurilor culturale din întreaga Europa.

Numit în 1941 ministru pentru Teritoriile Ocupate din Est, Rosenberg a fost implicat în mod activ în inițierea Holocaustului și jefuirea Europei de Est. Mult timp după 1945, rolul său în sistemul de putere nazist a fost subes-timat. Abia după 2013, notele sale de jurnal, găsite și publicate integral, arată cât de important a fost rolul pe care l-a jucat în politica celui de-al Treilea Reich.